Reporter
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Država za novi twingo primaknila 28 milijonov evrov (FOTO)

Ključna beseda: kulinarika


janez bratovz pl.jpg

"Ko je v lokal vstopil Janez Drnovšek, je vse potihnilo"

Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta, njegova najnovejša stvaritev pa ni jed, temveč knjiga. Ni klasična zbirka receptov, temveč poudarja dobavitelje sestavin, ki zalagajo kuhinjo Bratovževe restavracije JB v Ljubljani.

Marko Medvešek
 
matjaz erzar pl.JPG

V Kranj k Matičku na medveda

Matjaž Erzar, lastnik in glavni kuhar kranjske gostilne Pr' Matičku, je eden največjih slovenskih mojstrov za pripravo divjačine, dolgoletni lovec in neposreden sogovornik, ki obed pri Matičku popestri z zabavnimi anekdotami.

Marko Medvešek
 
igor jagodic pl.jpg

Igor Jagodic, chef restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu

V odsotnosti pravih grajskih gospodov bi lahko Igorja Jagodica označili za graščaka Ljubljanskega gradu. Navsezadnje je chef restavracije Strelec edini redni stanovalec gradu, zaradi katerega na grajski grič roma množica ljudi, ki se klanja njegovi spretnosti.

Marko Medvešek
 
roka.jpg

Bloomberg o Ani Roš: Vrhunska kuhinja sredi ničesar

Ameriški poslovni portal Bloomberg je opazil delo slovenske kuharske mojstrice Ane Roš in njeno delo v Hiši Franko v video prispevku opisal z naslovom "vrhunska kuhinja sredi ničesar". Roševa je v prispevku opisala svojo izkušnjo z uvajanjem kulinarike na višjem nivoju na podeželje, spletni portal pa ga je opremil z idiličnimi posnetki Posočja.

STA
 
Ana Ros Tomaz Kavcic pl.jpg

Slovenca Ana Roš in Tomaž Kavčič med svetovno kuharsko elito

Med najboljšimi svetovnimi kuharskimi mojstri sta tudi Slovenca. Kulinarična mojstra Ana Roš in Tomaž Kavčič sta se po izboru kuharjev, kulinaričnih poznavalcev in sledilcev na družbenih omrežjih uvrstila na lestvico najboljših 300 kuharjev na svetu The Best Chef Awards.

STA
 
rajhovi gostinjci4.jpg

Slovenska kulinarika se je predstavila Američanom

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Slovensko-ameriško gospodarsko združenje (Saba) sta v nedeljo ob sodelovanju znane slovenske gostilne Rajh sklenili uvodno predstavitev Gostilna Slovenija v ZDA. Kuharska ekipa omenjene prekmurske gostilne je slovenske jedi predstavila v zveznih državah Ohio in Pensilvanija.

STA
 
ana ros hisa franko bobo 6.jpg

Hiša Franko Ane Roš je med 50 najboljšimi restavracijami na svetu

Hiša Franko se je letos prvič uvrstila na seznam 50 najboljših restavracij sveta, ki ga pripravlja britanska revija Restaurant. Hiša Franko se je uvrstila na 48. mesto seznama najboljših restavracij na svetu, medtem ko se je na prvo že drugič zavihtela italijanska Osteria Francescana iz Modene.

STA
 
Kim Jong-un

Kim Jong-unu bodo postregli s švicarskim rostijem

Na večerji na petkovem vrhu voditeljev obeh Korej Kim Jong-una in Moon Jae-ina bodo med drugim stregli severnokorejske jedi ter jedi iz domačega mesta predsednika Južne Koreje, so sporočili iz Seula. Ne jedilniku pa bo tudi značilna švicarska krompirjeva jed rosti.

STA
 
anita-sumer_pl1.jpg

Anita Šumer, mojstrica peke kruha z drožmi

Z Anito smo se dobili dan pred njenim odhodom v Moskvo, kjer je vodila delavnice peke z drožmi. Gre za tradicionalni način peke, pri kateri namesto kvasa za vzhajanje uporabimo droži – fermentirano zmes moke in vode.

Marko Medvešek
 
luka-kosir_pl2.jpg

Zgodba o uspehu: Luka Košir, kuharski chef iz Šentjošta

Luka Košir, eden najboljših in najbolj originalnih slovenskih kuharjev, je podeželsko gostilno v Šentjoštu pri Horjulu spremenil v enega najbolj zaželenih ciljev ljubiteljev vrhunske kulinarike v Sloveniji.

Marko Medvešek
 
Reporter Plus

Digitalna naročnina


Naroči Reporter PLUS
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.