Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Magazin

Gurman: Pri prvem slovenskem kuharskem mojstru Janezu Bratovžu

Deli na:
Gurman: Pri prvem slovenskem kuharskem mojstru Janezu Bratovžu

Foto: Primož Lavre - Janez Bratovž

Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta.

Njegova najnovejša stvaritev ni jed, temveč knjiga, ki jo je ustvaril v sodelovanju z Noahom Charneyjem. Knjiga je poklon pridelovalcem hrane, ki Bratovža zalagajo z vrhunskimi sestavinami, ključnimi za chefove uspehe.

Prvak slovenske kulinarike in svetovno znani chef se poleg kuhanja navdušuje še nad nekim drugim poklicem. Kaj pomeni njegova pohvala: "V eni uri jih razdrem v prafaktorje?"

Bratovževa hrana je v devetdesetih očarala tedanjega predsednika vlade Janeza Drnovška in chef se spominja, kako so obnemeli gostje, ko je v lokal vstopil Drnovšek.

Bratovž svojim gostom občasno postreže tudi bolj neobičajne delikatese, denimo medvedje šape.

Poudarja, da brez žene Eme ne bi dosegel takih uspehov, kot jih je, restavracija JB pa je družinski projekt.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

Loading...