kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Gurman: Pri prvem slovenskem kuharskem mojstru Janezu Bratovžu

Deli na:
Gurman: Pri prvem slovenskem kuharskem mojstru Janezu Bratovžu

Janez Bratovž - Foto: Primož Lavre

Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta.

Njegova najnovejša stvaritev ni jed, temveč knjiga, ki jo je ustvaril v sodelovanju z Noahom Charneyjem. Knjiga je poklon pridelovalcem hrane, ki Bratovža zalagajo z vrhunskimi sestavinami, ključnimi za chefove uspehe.

Prvak slovenske kulinarike in svetovno znani chef se poleg kuhanja navdušuje še nad nekim drugim poklicem. Kaj pomeni njegova pohvala: "V eni uri jih razdrem v prafaktorje?"

Bratovževa hrana je v devetdesetih očarala tedanjega predsednika vlade Janeza Drnovška in chef se spominja, kako so obnemeli gostje, ko je v lokal vstopil Drnovšek.

Bratovž svojim gostom občasno postreže tudi bolj neobičajne delikatese, denimo medvedje šape.

Poudarja, da brez žene Eme ne bi dosegel takih uspehov, kot jih je, restavracija JB pa je družinski projekt.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24