serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za četrtek, 17. januarja

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

Magazin

Gurman: Pri prvem slovenskem kuharskem mojstru Janezu Bratovžu

Deli na:
Gurman: Pri prvem slovenskem kuharskem mojstru Janezu Bratovžu

Foto: Primož Lavre - Janez Bratovž

Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta.

Njegova najnovejša stvaritev ni jed, temveč knjiga, ki jo je ustvaril v sodelovanju z Noahom Charneyjem. Knjiga je poklon pridelovalcem hrane, ki Bratovža zalagajo z vrhunskimi sestavinami, ključnimi za chefove uspehe.

Prvak slovenske kulinarike in svetovno znani chef se poleg kuhanja navdušuje še nad nekim drugim poklicem. Kaj pomeni njegova pohvala: "V eni uri jih razdrem v prafaktorje?"

Bratovževa hrana je v devetdesetih očarala tedanjega predsednika vlade Janeza Drnovška in chef se spominja, kako so obnemeli gostje, ko je v lokal vstopil Drnovšek.

Bratovž svojim gostom občasno postreže tudi bolj neobičajne delikatese, denimo medvedje šape.

Poudarja, da brez žene Eme ne bi dosegel takih uspehov, kot jih je, restavracija JB pa je družinski projekt.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24