Gurman: Pri prvem slovenskem kuharskem mojstru Janezu Bratovžu
6. jan. 2019 20:00 Osveženo: 20:01 / 06. 1. 2019


Janez Bratovž
Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta.
Njegova najnovejša stvaritev ni jed, temveč knjiga, ki jo je ustvaril v sodelovanju z Noahom Charneyjem. Knjiga je poklon pridelovalcem hrane, ki Bratovža zalagajo z vrhunskimi sestavinami, ključnimi za chefove uspehe.
Prvak slovenske kulinarike in svetovno znani chef se poleg kuhanja navdušuje še nad nekim drugim poklicem. Kaj pomeni njegova pohvala: "V eni uri jih razdrem v prafaktorje?"
Bratovževa hrana je v devetdesetih očarala tedanjega predsednika vlade Janeza Drnovška in chef se spominja, kako so obnemeli gostje, ko je v lokal vstopil Drnovšek.
Bratovž svojim gostom občasno postreže tudi bolj neobičajne delikatese, denimo medvedje šape.
Poudarja, da brez žene Eme ne bi dosegel takih uspehov, kot jih je, restavracija JB pa je družinski projekt.
VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24
Privoščite si nemoteno branje
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
- preverjen e-naslov
- preverjena tel. številka
- popolni osebni podatki
- prijava na e-novice
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke