Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

Gurman: Pri prvem slovenskem kuharskem mojstru Janezu Bratovžu


Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta.

janez bratovz pl.jpg
Primož Lavre
Janez Bratovž

Marko Medvešek
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Njegova najnovejša stvaritev ni jed, temveč knjiga, ki jo je ustvaril v sodelovanju z Noahom Charneyjem. Knjiga je poklon pridelovalcem hrane, ki Bratovža zalagajo z vrhunskimi sestavinami, ključnimi za chefove uspehe.



Prvak slovenske kulinarike in svetovno znani chef se poleg kuhanja navdušuje še nad nekim drugim poklicem. Kaj pomeni njegova pohvala: "V eni uri jih razdrem v prafaktorje?"

Bratovževa hrana je v devetdesetih očarala tedanjega predsednika vlade Janeza Drnovška in chef se spominja, kako so obnemeli gostje, ko je v lokal vstopil Drnovšek.

Bratovž svojim gostom občasno postreže tudi bolj neobičajne delikatese, denimo medvedje šape.

Poudarja, da brez žene Eme ne bi dosegel takih uspehov, kot jih je, restavracija JB pa je družinski projekt.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

naslovka-rep01.jpg

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.