Reporter
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Država za novi twingo primaknila 28 milijonov evrov (FOTO)

Ključna beseda: kulinarika


grad otocec pl.jpg

Skrivnosti gradu Otočec: apartma Miloša Kovačiča in medvedje šape za gurmane

Po zadnji prenovi je grad Otočec, ki ga upravljajo Terme Krka, postal butični hotel s kategorijo petih zvezdic. Uvrščen je v priznano združenje dvorcev in hotelov Relais & Chateaux, v katero so vključeni vrhunski hoteli in restavracije iz vsega sveta, obenem pa je grad na reki Krki kulturni spomenik državnega pomena in edini rečni grad v Sloveniji.

Biserka Karneža
 
ana-roš, michelinove-zvezdice

Michelinke: Dve zvezdici za Ano Roš, petim restavracijam po ena

Hiša Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš se bo odslej kot prva v regiji ponašala z dvema Michelinovima zvezdicama. Po eno zvezdico pa so prejele Gostilna pri Lojzetu, Dam, Hiša Denk, Atelje in Vila Podvin, so razglasili danes na Ljubljanskem gradu.

STA
 
michelinove-zvezdice, michelinov-vodnik, michelin-v-sloveniji, kulinarika

Prve slovenske restavracije bodo prejele Michelinove zvezdice

Na prireditvi, ki bo razpeta med Ljubljano in Parizom in jo bo mogoče spremljati prek spleta, bodo danes slovesno razglasili prve slovenske restavracije, ki se bodo ponašale s slovitimi Michelinovimi zvezdicami. Kuharskim mojstrom te pomenijo veliko priznanje, za slovenski turizem pa prinašajo upanje hitrejšega okrevanja po epidemiji covida-19.

STA
 
michelinove-zvezdice, michelinov-vodnik, michelin-v-sloveniji, kulinarika

Michelinove zvezdice tudi na slovenskem kulinaričnem nebu

Po mesecih čakanja bo prihodnji teden končno znano, katere slovenske restavracije se bodo ponašale s slovitimi Michelinovimi zvezdicami. Kuharski mojstri in turistični delavci Michelin pričakujejo z velikim veseljem, precej pa je tudi nervoze. Zvezdice bi sicer Sloveniji lahko pomagale pri ponovnem pridobivanju gostov po pandemiji covida-19.

STA
 
lahka, 300kcal, večerja-pozno-kosilo

Začenja se Teden restavracij

Restavracije po vseh Sloveniji bodo danes sprejele prve goste v okviru Tedna restavracij, prireditve, katere namen je z ugodno ceno približati vrhunsko kulinariko širšemu krogu ljudi. Tokratni poudarek je povezovanje preteklosti in sodobnosti, z izzivom pa se bo spopadlo več kot sto restavracij.

STA
 
teden restavracij.jpeg

Namesto v marcu bo Teden restavracij letos junija

S sproščanjem vladnih ukrepov, povezanih z zajezitvijo covida-19, se življenje vrača tudi v restavracije. Pomladni teden restavracij, ki bi moral potekati marca, bo tako izveden med 12. in 21. junijem, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). Rezervacije bodo mogoče od 1. junija.

STA
 
gostinci, terasa, lokal, koronavirus

"Gostov gotovo ne rabi biti strah obiska v lokalih"

Obisk lokalov je v obdobju sproščanja ukrepov, namenjenih zajezitvi covida-19, še zadržan. "Gostinci moramo poskrbeti za varnost svojih gostov in podajati pozitivna sporočila, da bodo gostje spoznali, da je obisk gostiln varen," poudarja Blaž Cvar iz OZS. Radovednost bi lahko spodbudil tudi Michelin, ki junija vendarle prihaja v Slovenijo.

STA
 
zugelj cajnar klancnik pl.jpg

Dve pridni plavolaski pečeta za božič

Čarobnega decembra si ne predstavljamo brez piškotov, tistih, narejenih doma, ki najbolje dišijo. Mojstrica peke z drožmi Polona Klančnik, ki je Črnomaljce navdušila z bistrojem PolaBekeraj, predlaga za božične in novoletne praznike tokrat nekaj drugačnega in razkriva recepte za sladkarije z drožmi.

Marko Medvešek
 
michelin-star-guide_2019_blog-header_800x300_11618.jpg

V Slovenijo marca prihaja gastronomski vodnik Michelin

V Slovenijo prihaja gastronomski vodnik Michelin, prva izdaja bo predstavljena marca prihodnje leto. Vodnik so v slovenskem turizmu nestrpno pričakovali in si ga želeli že kar nekaj časa. Direktorica STO Maja Pak je prepričana, da bo Michelin še okrepil prepoznavnost Slovenije kot gastronomske destinacije za najbolj zahtevne goste.

STA
 
lahka, 300kcal, večerja-pozno-kosilo

Jesenski teden restavracij z več kot 50.000 gosti

V letošnji izvedbi jesenskega tedna restavracij je sto ponudnikov postreglo več kot 50.000 gostom, kar je po navedbah organizatorjev ena najvišjih udeležb doslej. V primerjavi s spomladansko izvedbo so restavracije sprejele 35 odstotkov več gostov.

STA
 
uros fakuc pl.jpg

Uroš Fakuč: chef, ki je postal tudi hotelir

Kot 17-letnik je Uroš Fakuč sanjal o svojem hotelu. Da je sanje lahko uresničil, se je moral najprej izučiti za kuharja, postati cenjeni chef in odpreti svojo restavracijo Dam v Kromberku pri Novi Gorici.

Marko Medvešek
 
teden restavracij.jpeg

V tednu restavracij vrata odpira 100 restavracij

Vrhunske restavracije po vsej Sloveniji bodo od danes do 20. oktobra odprle vrata za gurmanske navdušence v jesenskem tednu restavracij. V desetdnevnem dogodku bodo kuharski mojstri pripravili posebne menije, ki jih bodo gostom ponudili po ceni 19 evrov. Letošnji poudarek dogodka je na vinski spremljavi.

STA
 
Park_Restaurant_&_Cafe_53_Foto_Ziga_Intihar_2019.jpg

Že 15 milijonov prodanih kremšnit

V Kavarni park ob Blejskem jezeru so včeraj postregli 15-milijonto originalno blejsko kremno rezino. Če bi vse te rezine postavili eno ob drugo, bi bila vrsta dolga 1050 kilometrov, so sporočili iz družbe Sava Hoteli Bled, ki upravlja z omenjeno kavarno. Kupec jubilejne kremšnite je dobil dosmrtno zalogo te slaščice.

STA
 
ZAGORJE.jpg

Zagorje ob žlici (FOTO)

Zagorje ob Savi je v teh dneh še vedno pod vtisom velikega uspeha njihovega častnega občana Primoža Rogliča, ki je zmagal na tritedenski dirki po Španiji, na eni najzahtevnejših kolesarskih preizkušenj. Od Rogliča veliko pričakujejo tudi od svetovnega prvenstva, kjer je med najresnejšimi kandidati za eno izmed medalj.

Igor Gošte
 
kristof tomaz bolka-pl2.JPG

Gostilna Krištof: Gorenjska tradicija in moderne ideje

Kaj bi predniki iz 15. stoletja porekli, ko bi videli dosežke svojih potomcev, bratov Krištofa in Tomaža Bolke? Verjetno nič kaj koherentnega – postavljeni v sodoben čas bi srednjeveški ljudje rjoveli od groze ali pa bi jih zadela ustna kap. Vse kaj drugega bi jim šlo po glavi kot pa zaslužene pohvale za brata, ki sta družinsko gostilno Krištof v Predosljah spremenila v eno najbolj cenjenih gostiln na Gorenjskem in v Sloveniji.

Marko Medvešek
 
cerknisko jezero kanuji pl.jpg

V deželi, kjer srečamo medveda in slišimo volkove

Cerkniško - kjer je mogoče raziskovati kraške podzemne jame, opazovati redke ptice, ki gnezdijo samo v tem delu Evrope, ali v bližnjih hribih sredi neokrnjene narave opazovati čredo krav, medtem ko v gozdu tulijo volkovi.

Monika Kubelj
 
bostjan firbas pl.JPG

Domačija Firbas: okusi in zvoki Slovenskih goric

V Cogetincih na idiličnih gričkih Slovenskih goric na turistični kmetiji Domačiji Firbas že dobrega četrt stoletja skrbijo za sproščanje, pitanje in napajanje svojih gostov. Za želodec ponujajo domače juhe, zelenjavo z vrta, meso iz tünke ali slovenjegoriško gibanico, dušo pa blažijo podeželski razgledi in zvoki ter družba živali.

Marko Medvešek
 
Reporter Plus

Digitalna naročnina


Naroči Reporter PLUS
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.