mož elektirka Dobra karma

Tarot napoved: poudarjeni strahovi in podvojeni ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Slovenija

Anita Šumer, mojstrica peke kruha z drožmi

Deli na:
Anita Šumer, mojstrica peke kruha z drožmi

Foto: Primož Lavre

Z Anito smo se dobili dan pred njenim odhodom v Moskvo, kjer je vodila delavnice peke z drožmi. Gre za tradicionalni način peke, pri kateri namesto kvasa za vzhajanje uporabimo droži – fermentirano zmes moke in vode.

Samoukinja iz Slovenj Gradca si je z objavami svojih krušnih mojstrovin na družbenih omrežjih pridobila mednarodni sloves, ki se je še utrdil, ko so posnetke njenih domiselne oblikovanih hlebcev, štruc in peciva objavili veliki spletni mediji Buzzfeed, Business Insider in Daily Mail. A videz kruha je za Anito Šumer le dodana vrednost, zanjo sta pomembnejša okus in kakovost kruha, pripravljenega na način naših prednikov.  

Razmišljate kdaj, da si sami komplicirate življenje? S kvasom gre le veliko lažje in hitreje?

Uh (smeh). Ja, s kvasom imaš v dveh urah res pečen kruh. A nikoli nisem gledala na to, kot da sebi kompliciram življenje. Ni mi vseeno, kakšne sestavine uporabljam, zato hočem vedeti, od kod so, vem, da so za dober kruh potrebne le tri stvari: voda, moka in sol. Peko je tudi z lahkoto moč umestiti v delovni urnik.

V tiskani izdaji in v Trafiki24  Anita pojasni, kaj so droži in kaj so prednosti peke na tak način; pove, kako je začela peči z drožmi; izpostavi, da je v Sloveniji enostavneje kupiti kruh, kot pa ga narediti; razloži, da ji je pomembneje, da širi kulturo peke kot pa odpre pekarno; poudarja, da so za dober kruh pomembne dobre sestavine in pravi, da je peka kruha navsezadnje ni tako zahtevna; pove, kdo se udeležuje njenih delavnic.

loading...
Loading...