Revija Reporter
Magazin

Gostilna Bujol, varuh izolske tradicije

Marko Medvešek

22. sep. 2019 20:00

Deli na:

Bujolov šef Alen Pušpan si želi, da bi gostje pri njem začutili Izolo.

Primož Lavre

Opisujemo, kako je Izolan Alen Pušpan iz izolske gostilne Bujol naredil bržkone najboljšo restavracijo z ribami na Obali.

Pušpan sokrajane opominja, kaj zamujajo, ko namesto  po ribah, hobotnicah ali školjkah segajo po kopenski hrani.

Bujol je prijetna in domačna gostilna, ki ponuja lokalne jedi in možnost stika z domačini.

Svoj začetek v Bujolu Pušpan opisuje kot skok v vodo, ne da bi znal plavati. Pišemo, zakaj je moral čofotati, še preden je bila gostilna sploh odprta.

Pušpan razloži, zakaj so mu med gostinci sicer nepriljubljene male ribe elementarni del ponudbe.

Treba je biti gostoljuben, je odločen Pušpan, ki pa od obiskovalcev lokala pričakuje, da bo bodo gostoljubnost poplačali s spoštljivim odnosom do Bujolove ekipe in hrane.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24