ženska pav Dobra karma

V vašem astro znaku prebiva žival. Preverite, ...

david-urankar, jan-plestenjak Svet24.si

Presenečenje: Plestenjak se umika z glasbene ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Čevapčiči Svet24.si

Če ste zamrznili te čevapčiče in nabodalca, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Magazin

V tednu restavracij vrata odpira 100 restavracij

Deli na:
V tednu restavracij vrata odpira 100 restavracij

Fotografija je simbolična. - Foto: Arhiv Tedna Restavracij

Vrhunske restavracije po vsej Sloveniji bodo od danes do 20. oktobra odprle vrata za gurmanske navdušence v jesenskem tednu restavracij. V desetdnevnem dogodku bodo kuharski mojstri pripravili posebne menije, ki jih bodo gostom ponudili po ceni 19 evrov. Letošnji poudarek dogodka je na vinski spremljavi.

Teden restavracij je že dobro znana pobuda, ki se zgodi dvakrat letno. Restavracije so začele rezervacije sprejemati že 27. septembra.

Organizatorji, podjetje Vivi, med drugim opažajo vse večje zanimanje tujcev za ponudbo v okviru tedna restavracij. "Njihovo zanimanje se je ... zadnja leta povečevalo, zato bodo to jesen meniji tedna restavracij prevedeni tudi v angleščino, prihodnje leto pa bo spletna stran tedna restavracij dvojezična," so pojasnili.

V slovenskem tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sicer sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki se predstavijo v najmanj treh hodih in po prijazni ceni. "S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga," pravijo organizatorji.


Kakovost restavracij, vabljenih na teden restavracij, preverja in izbira kulinarični kritik Uroš Mencinger. "Slovenija bo leta 2021 Evropska gastronomska regija, zato je teden restavracij najboljša priložnost, da gostje že zdaj preizkusijo, kako razvita in vrhunska je slovenska gastronomija. Dobra hrana ne pozna meja," je Mencinger komentiral letošnjo jesensko akcijo.

Slovenski teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti. Lani je v dveh akcijah 100 restavracij obiskalo že več kot 95.000 gostov.

Cena menija je fiksna in v vseh restavracijah letos znaša 19 evrov. V to ceno ni vključena dodatna ponudba, ki jo lahko ponudi vsaka restavracija posebej, kot je na primer vinska spremljava ali dodatni hod. Vendar se vsak gost sam odloči, ali želi dodatno ponudbo ali ne.

Meni tedna restavracij v vsaki sodelujoči restavraciji mora imeti vsaj tri hode, veliko restavracij jih ponudi še več. Meniji so znani naprej in jih lahko gostje preverijo na spletni strani tedna restavracij vivi.si/tedenrestavracij.

loading...
Loading...