Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uroš Fakuč: chef, ki je postal tudi hotelir

Deli na:
Uroš Fakuč: chef, ki je postal tudi hotelir

Uroš Fakuč - Foto: Primož Lavre

Kot 17-letnik je Uroš Fakuč sanjal o svojem hotelu. Da je sanje lahko uresničil, se je moral najprej izučiti za kuharja, postati cenjeni chef in odpreti svojo restavracijo Dam v Kromberku pri Novi Gorici.

Septembra je Fakuč nad svojo restavracijo v Kromberku slovesno odprl butični hotel z devetimi sobami. Sobe hotela Dam niso namenjene zgolj prenočevanju, temveč so tudi prostori za razvajanje in sprostitev, kjer lahko gostje ostanejo po več dni in izkusijo regijo, poudarja novopečeni hotelir.

Moderna mediteranska kuhinja opisuje Fakuč ponudbo Dama, kje je 90 odstotkov jedi zasnovanih na morskih ribah in sestavinah.

Pri ponudbi stavi na lokalne sestavine, kajti lokalno, od sestavin do vina, pričakujejo tudi njegovi gosti, najsi gre za Slovence ali tujce.

Bistra hči planin na njegov meni prispeva postrvi, po Fakučevem mnenju najboljše v Sloveniji. Soška dolina je zastopana v sašimiju iz postrvi s tolminsko skuto, oljčnim oljem, smetano iz doline in hrustljavo polento.

Italijanom niti kriza ni mogla ubiti želje po dobri hrani in pijači, ugotavlja Fakuč.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24