Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

Jesenski teden restavracij z več kot 50.000 gosti


V letošnji izvedbi jesenskega tedna restavracij je sto ponudnikov postreglo več kot 50.000 gostom, kar je po navedbah organizatorjev ena najvišjih udeležb doslej. V primerjavi s spomladansko izvedbo so restavracije sprejele 35 odstotkov več gostov.

lahka, 300kcal, večerja-pozno-kosilo
Profimedia
Fotografija je simbolična.

STA
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Vrhunske restavracije po vsej Sloveniji so vrata gurmanskim navdušencem odprle med 11. in 20. oktobrom, nekatere pa so zaradi velikega zanimanja ponudbo podaljšale za nekaj dni, so sporočili iz podjetja Vivi, ki dogodek organizira.

Na desetdnevnem dogodku so kuharski mojstri pripravili posebne menije, ki so jih gostom ponudili po ceni 19 evrov. Letošnji poudarek dogodka je bil na vinski spremljavi.



V slovenskem tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki se predstavijo v najmanj treh hodih in po ugodni ceni. "S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga," pravijo organizatorji.

Kakovost restavracij, vabljenih na teden restavracij, preverja in izbira kulinarični kritik Uroš Mencinger. Kot je poudaril po zaključku tokratne izvedbe, so restavracije deležne tudi vse več negativnih kritik, kar pa je po njegovih besedah tudi eden od namenov dogodka. "To pomeni, da bo naslednji teden restavracij spomladi 2020 še boljši," je dodal.

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.



Dogodek, ki poteka spomladi in jeseni, se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti.

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.