Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Magazin

Zagorje ob žlici (FOTO)

Deli na:
Zagorje ob žlici (FOTO)

Zagorje ob Savi je bilo danes Zagorje ob žlici. - Foto: Igor Gošte

Zagorje ob Savi je v teh dneh še vedno pod vtisom velikega uspeha njihovega častnega občana Primoža Rogliča, ki je zmagal na tritedenski dirki po Španiji, na eni najzahtevnejših kolesarskih preizkušenj. Od Rogliča veliko pričakujejo tudi od svetovnega prvenstva, kjer je med najresnejšimi kandidati za eno izmed medalj.

Mestna ploščad, tako imenovana dnevna soba v samem središču Zagorja ni primerna le za sprejeme za športnike, ampak tudi za kakšne druge dogodke. Eden takšnih je bil  današnji kulinarični festival Zagorje ob žlici.

Že lani na prvem tovrstnem festivalu se je pokazalo, da je bil med občani lepo sprejet, podobno je bilo tudi tokrat. Zagorje ob Savi je za en dan postalo Zagorje ob žlici. Seveda kuharji niso ponujali le jedi na žlico. Tudi marsikaj drugega se kje dalo po zmernih cenah preizkusiti.

Na kuharskem festivali je kuharske dobrote pripravljalo kar blizu dvajset kuharskih mojstrov iz Zasavja, Kranja, Ljubljane, Litije in tudi nekaj tujih kuharjev, ki so Zagorje za nekaj ur postavili v središče svetovnih okusov.

Dišalo in kadilo se je na vseh stojnicah, kjer so lahko obiskovalci, ki jih je bilo skozi ves dan veliko, poskusili katero od zasavskih jedi, kot je recimo funšterc,  in jedi z drugih predelov Slovenije in kot rečeno iz tujine. Sodelovali so tudi najmlajši iz Vrtca Zagorje, ki so pripravili očem lične prigrizke.

Za glasbo so poskrbeli Pihalni orkester Svea, DJ Zupi in pevka Neva Marn z ekipo. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so se lahko zabavali ob različnih igrah in okušanju slaščic. Na svoj račun so prišli tudi tisti, ki radi kaj spijejo ali pa preizkusijo kakšno bolj ali manj znano začimbo.

loading...
Loading...