Marsikdo je bil presenečen, ker se tako izvrstna restavracija, kot je Majerija, ni znašla med letošnjimi prejemniki Michelinovih zvezdic in krožnikov. Presenečenje je toliko večje ob izjavah Ane Roš, letošnje prejemnice dveh Michelinovih zvezdic, da je bil Matej Tomažič njen najpomembnejši kuharski učitelj, ko je začela ustvarjati umetnine v Hiši Franko.
Kje vse je šef Majerije Matej Tomažič že med srednješolskim izobraževanjem začel pridobivati dodatne kuharske veščine?
V čem je posebnost Majerije, restavracije s prenočišči na obrobju vasi Slap pri Vipavi?
Ni dobro, da danes najboljši kuharji ponujajo menu šest mesecev, je prepričan Tomažič, ki nikakor ne more razumeti, da nekdo ponuja češnje od aprila, ko jih še ni, do oktobra, ko jih ni več.
So seveda gostje, ki si ob vsakem obisku, ne glede na letni čas, želijo dobiti njim najbolj priljubljeno jed. Takšen je bil Enzo, stalni starejši gost Majerije. Kaj si je želel in kako so mu ustregli?
Kako znajo v Majeriji navdušiti s preprosto jedjo fižolovko?
Kdaj je v kuhinji potrebno manj čaranja?
Zakaj Matej Tomažič kljub temu, da je v zadnjih letih severnoevropska kuhinja popularnejša od italijanske, ostaja zvest slednji?
Kaj je Matej doživel z ženo Natašo ob obisku ene od restavracij s kontinentalno evropsko kuhinjo?
Zakaj Matej ni hotel pojesti jedi s podpisom kuharja, ki se rad pohvali, da se je učil pri najboljših kuharjih v svetu in kdo je kuharski Mozart?
Kdo je Mateja spodbujal h kuhanju in kdo je ocenil, da mu pri izbiri poklica ni pomoči?
VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24