Prijavljeni ste kot
11. avg. 2019
V Cogetincih na idiličnih gričkih Slovenskih goric na turistični kmetiji Domačiji Firbas že dobrega četrt stoletja skrbijo za sproščanje, pitanje in napajanje svojih gostov. Za želodec ponujajo domače juhe, zelenjavo z vrta, meso iz tünke ali slovenjegoriško gibanico, dušo pa blažijo podeželski razgledi in zvoki ter družba živali.
4. avg. 2019
S terase posestva Tri lučke nad Krškim se gostu odpre pogled na Krško in dolino reke Save, še naprej pa gleda proti Dolenjski in gričem v Posavju. A razgled je le za pozdrav, prenovljeno posestvo je tudi hram dobre hrane z ambicijami postati celovita turistična destinacija.
3. avg. 2019
Na Veliki planini pred Preskarjevim muzejem danes od 11. do 14. ure dalje poteka praznovanje dneva trniča, posebnega sira z Velike planine, ki ga danes izdelujejo le redki pastirji. Obiskovalci bodo lahko spoznali postopek izdelave sira, imeli možnost sir izdelati sami in poskusiti jedi, pri katerih se sir uporablja.
14. jul. 2019
V Sadinji vasi pri Dvoru sta zakonca Boris in Miriam iz stare podeželske gostilne naredila utrdbo ekološke prehrane in vina.
29. jun. 2019
Najboljša veganska restavracija v Evropi je Soul Kitchen iz italijanskega Torina. Na seznamu 50 najboljših evropskih veganskih restavracij je na 25. mestu tudi ljubljanska Kucha.
26. jun. 2019
Francoska restavracija Mirazur, ki jo vodi argentinski chef Mauro Colagreco, je bila razglašena za najboljšo restavracijo na svetu. Slovesnost, ki jo je pripravila britanska revija Restaurant, je potekala v Singapurju, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Hiša Franko je pristala na 38. mestu.
23. jun. 2019
Brunch for bunch je dogodek, ki ga celo gostje težko opišejo - Črt Butul in Anuša Kovačič za mizo spravita skupino gostov, prijateljev ali popolnih tujcev, jih nahranita, napojita in jim dasta misliti.
15. jun. 2019
Britanski časnik Financial Times (FT) je v današnji izdaji posvetil obsežen prispevek slovenski kuharski mojstrici Ani Roš. V članku z naslovom Zmage in borbe Ane Roš je Wendell Steavenson po obisku pri njej poskušala opisati, kako se je "nešolana chefinja iz Slovenije povzpela na vrh - in se borila za to, da bi ostala zvesta svoji obrti in sebi".
22. maj. 2019
Veriga britanskih restavracij kuharskega zvezdnika Jamieja Oliverja je zaradi finančnih težav pristala v insolvenčnem postopku, poročajo tuje tiskovne agencije. Za njegovo izvedbo je Oliver izbral družbo KPMG, od koder so sporočili, da bodo zaprli 22 od 25 restavracij na Otoku, brez dela pa bo ostalo okoli 1000 ljudi.
19. maj. 2019
Adi Špacapan so nekateri pravili kar »kraljica kraške kuhinje« in Špacapanova hiša v Komnu je desetletja slovela kot ena najboljših gostiln na Krasu. Pred petimi leti, ko sta se gospodarja Miro in Ada odpravljala v pokoj, se je domov »vrnil« sin Ago Špacapan in prevzel vodenje družinske gostilne. Nadgradil je delo staršev, prinesel je nekaj novih idej in zagnal projekte, ki so Špacapanovo hišo dvignili na še višjo raven.
5. maj. 2019
Dva sta normalna, eden je pa podhranjen, je šef Hiše Denk izjavil ob pogledu na Reporterjevo odpravo. Res je bil v njej en bolj suhljat član, ki pa v Zgornjo Kungoto žal ni prišel na pravi dan, ko bi ga chef Gregor Vračko lahko napital.
22. apr. 2019
V gostilni pod Šmarno goro goste "napadajo" z vrhunsko hrano, eklektičnim izborom glasbe in velikim značajem šefa Slavka Žagarja.
21. apr. 2019
Ksenija Mahorčič si pred dvajsetimi leti še ni predstavljala, da bo nekoč delala v gostinstvu. Študirala je javno upravo in razmišljala o evropski službi, a jo je doma obdržala navezanost na tedaj še fanta, danes pa moža, Martina, in domači Kras. Namesto v pisarni v Bruslju danes dela v kuhinji gostilne Mahorčič v Rodiku, kjer ustvarja s kraško tradicijo navdihnjene jedi.
12. apr. 2019
Radovljica bo od danes pa do nedelje znova gostila največji čokoladni dogodek v Sloveniji, že 8. Festival čokolade. Na festivalu, na katerem vsako leto naštejejo okoli 50.000 ljudi, bodo obiskovalci lahko okušali čokolado in čokoladne slaščice okoli 40 različnih ponudnikov iz Slovenije in tujine.
7. apr. 2019
Ne bo se vsak vegetarijanec ob obisku Okrepčevalnice Čompa pustil premamiti mesnim mojstrovinam Roberta Prinčiča, a katerega le zanese, se pohvali kuhar, ki velja za enega največjih mojstrov za meso v prestolnici.
31. mar. 2019
Ena najboljših gostiln na Krasu je pred petimi leti dobila novega šefa - Ago Špacapan je nadgradil delo staršev Ade in Mira Špacapana.
Iz gmajne in kar mi zraste, povzame Matjaž Erzar opis hrane, ki jo ponuja v svoji gostilni pr' Matičku v Kranju. Erzar je eden največjih slovenskih mojstrov za pripravo divjačine, dolgoletni lovec in neposreden sogovornik, ki obed pri Matičku popestri z zabavnimi anekdotami in mnenji.
24. mar. 2019
Lojze Čop je pred leti pri triindvajsetih postal najmlajši slovenski kuharski mojster. Ljubezen do tega poklica je dozorevala doma v družini, kajti izvrstni kuharici sta tudi njegova babica Marija - Mici Čop in njegova mami Marija - Ija Čop. Čeravno se je Lojze v otroških letih sprva bolj zanimal za avtomehaniko, se je vendarle odločil za poklic kuharja.