Revija Reporter
Magazin

Gostilna Skaručna: Kjer te hrana odpihne s stola

Marko Medvešek
224

22. apr. 2019 20:00

Deli na:

Slavko Žagar vihti nož v gostilni Skaručna.

Primož Lavre

V gostilni pod Šmarno goro goste "napadajo" z vrhunsko hrano, eklektičnim izborom glasbe in velikim značajem šefa Slavka Žagarja.

Legendarno gostilno je v sedemdesetih odprl Slavko Žagar starejši, znan tudi kot Pulinoga - Slavko mlajši nadaljuje očetovo tradicijo.

Gost se v ambientu Skaručne počuti, kot bi stopil v čas pred nekaj desetletji.

Kakšne nasvete je Slavko dobil od očeta, slavnega gostinca in za povrh še mojstra juda.

Zakaj lahko nepripravljene goste Skaručne "zlomijo" obilne porcije hrane in kakšni izzivi tudi prekaljene jedce čakajo ob enajstih zvečer.

Slavko Žagar poudarja vrednost in okusnost t. i. divjih, pogost zapostavljenih vrst sadja.

Z čim je Žagar navdušil verjetno najbolj spoštovanega kulinaričnega kritika sveta, Italijana Andreo Petrinija.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24