Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

Gostilna Skaručna: Kjer te hrana odpihne s stola


V gostilni pod Šmarno goro goste "napadajo" z vrhunsko hrano, eklektičnim izborom glasbe in velikim značajem šefa Slavka Žagarja.

slavko zagar skarucna pl.jpg
Primož Lavre
Slavko Žagar vihti nož v gostilni Skaručna.

Marko Medvešek
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Legendarno gostilno je v sedemdesetih odprl Slavko Žagar starejši, znan tudi kot Pulinoga - Slavko mlajši nadaljuje očetovo tradicijo.



Gost se v ambientu Skaručne počuti, kot bi stopil v čas pred nekaj desetletji.

Kakšne nasvete je Slavko dobil od očeta, slavnega gostinca in za povrh še mojstra juda.

Zakaj lahko nepripravljene goste Skaručne "zlomijo" obilne porcije hrane in kakšni izzivi tudi prekaljene jedce čakajo ob enajstih zvečer.

Slavko Žagar poudarja vrednost in okusnost t. i. divjih, pogost zapostavljenih vrst sadja.

Z čim je Žagar navdušil verjetno najbolj spoštovanega kulinaričnega kritika sveta, Italijana Andreo Petrinija.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

naslovka-reporter16-1.jpg

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.