Prijavljeni ste kot
18. nov. 2024
Družina Kocbek, ki že 95 let skrbi za tradicijo in kvaliteto Štajersko Prekmurskega bučnega olja prihaja iz Prlekije, kjer ob pridelavi bučnega olja ponujajo tudi edinstvena doživetja, oglede, in degustacije.
7. jul. 2024
»Ljudje na daleč vidijo fantastično sliko o delu v restavraciji s tremi zvezdicami. A nekateri se po nekaj mesecih v Posočju počutijo preveč osamljene in ugotovijo, da tukaj ne morejo živeti …« o težavah z iskanjem okrepitev pravi prva slovenska chefinja s tremi Michelinovimi zvezdicami.
23. jun. 2024
Število slovenskih gostiln in restavracij, ki so uvrščene v vodnik, narašča, zdaj jih je 63, kar je največ doslej. Največ je tudi nosilcev rdečih Michelinovih zvezdic, deset, skupno imajo 13 zvezdic. Kakšen je položaj slovenske gastronomije v svetu?
18. jun. 2024
Deset kuharskih mojstrov je na današnji slovesnosti v Ljubljani prevzelo Michelinove zvezdice za leto 2024. Ana Roš je s Hišo Franko obdržala tri, David Žefran je z Milko obdržal dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Vsi uspeh pripisujejo trdemu, predvsem pa ekipnemu delu.
Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša deset slovenskih restavracij, ena več kot lani. Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija Pavus.
16. jun. 2024
Max Stiegl je vrhunski kuharski mojster, ki je bil na prelomu tisočletja pri 21 letih najmlajši prejemnik Michelinove zvezdice v Avstriji in nasploh. A zaslovel ni z visoko kulinariko, temveč z navidez provokativnim, v resnici pa trajnostnim, skrbno premišljenim delovanjem. Njegov ples okusov je zasnovan okrog umne rabe vseh delov živali, doživetje, zaradi katerega je bil pri njem na Gradiščanskem celo Anthony Bourdain, pa so koline.
6. jun. 2024
Najboljša restavracija na svetu je restavracija Disfrutar iz španske Barcelone, so na prireditvi The World's 50 Best Restaurants 2024 v ameriškem Las Vegasu v sredo razglasili organizatorji. Med 50 najboljših restavracij na svetu se je vnovič uvrstila tudi Hiša Franko, ki jo vodi slovenska kuharska mojstrica Ana Roš. Zasedla je 48. mesto.
30. maj. 2024
Jezeršek gostinstvo od maja 2024 skrbi za kulinariko na gradu Taggenbrunn in za 4-zvednični butični hotel na avstrijskem Koroškem.
21. maj. 2024
Doživite poletje še preden se zares začne!
25. apr. 2024
… IN ODKRIJTE POMURJE!
7. jan. 2024
Leto 2024 bo s koledarskega vidika prestopno, s kulinaričnega pa prehodno. Na obzorju se ne sluti nobenega prelomnega »odkritja« ali trenda, ki bi korenito zasukal teorijo in prakso pripravljanja jedi. Tiskalniki hrane niso več v domeni znanstvene fantastike, vendar še daleč od tega, da bi postali del našega vsakdana.
2. jan. 2024
Ana Roš Stojan je s Chiaro Pavan in Karime Lopez združila moči: tri kuharske mojstrice so Hiši Franko predstavile svojo kuhinjo in še veliko več; razgalile so svoje korenine in filozofijo svojega gastronomskega početja.
26. dec. 2023
Jaz sem kreativec, moram se zjutraj zbuditi in začeti nekaj na novo študirati, da imam ves čas motivacijo, da je stvar živa in da se ne ustavi, svoj delovni proces opisuje chef Luka Košir.
17. dec. 2023
Dolomiti Superski je mogočna smučarska povezava, ki združuje 12 smučarskih regij v Severni Italiji. A smučanje ni vse, kar privablja goste: v dolinah je 14 restavracij z Michelinovimi zvezdicami, na smučiščih in ob njih pa kar 400 koč.
19. sep. 2023
Z Michelinovimi zvezdicami se v letošnjem letu ponaša devet slovenskih restavracij, ena manj kot lani. Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2023 pridobila novo zvezdico in se kot edina v Sloveniji ponaša s tremi, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je dobila dve, še sedem se jih ponaša z eno.
21. jun. 2023
Na prireditvi The Worlds 50 Best Awards 2023 so tudi letos razglasili 50 najboljših restavracij na svetu, pri čemer so Hišo Franko uvrstili na 32. mesto. Restavracija, ki jo vodi mednarodno priznana kuharska mojstrica Ana Roš, je navdušila predvsem s svojo filozofijo in vrednotami, so sporočili iz njene ekipe.
6. maj. 2023
Ljubljanska picerija Pop's Pizza je po lanski premierni uvrstitvi tudi letos osvojila mesto na lestvici 50 najboljših picerij v Evropi brez Italije, ki jo pripravljajo v vodiču po najboljših picerijah 50 Top Pizza. Zasedla je 40. mesto. Prva tri mesta so osvojile picerije Sartoria Panatieri iz Barcelone, Baest iz Koebenhavna in londonska 50 Kalo.
26. dec. 2022
Atelje je restavracija v strogem centru Ljubljane na Nazorjevi ulici, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico. Najdete jo v mogočni stavbi enega najimenitnejših ljubljanskih hotelov, v Unionu. S šefom kuhinje Jorgom Zupanom smo se srečali v času kosil, ko gostom ponujajo tri- ali štirihodni degustacijski meni.