Gurman: Rok Stubičar, zvezdniški chef restavracije Birdie
20. jul. 2025 19:59


Rok Stubičar in Vuk Greganović
»Prosim, ne me že za začetek vprašati, katere jedi nikoli ne bi pojedel, kajti v kuhariji je to približno enako, kot če bi vas v novinarstvu vprašali, ali obstaja čtivo, ki ga nikoli ne bi vzeli v branje; ne obstaja, kajne?« je na glas razmišljal Rok Stubičar, zvezdniški chef ljubljanske restavracije Birdie, in ves čas v ustih sukal nekaj čvrstega, kar je povzročalo prijeten lomljiv zvok.
Čeprav je najlepši zvok hrane tišina, torej stanje, ki ga sploh ne zaznaš, ker vsi jedo olikano, v skladu z uveljavljenimi manirami, kamor sodijo tudi zaprta usta, se včasih vseeno najde kaj, kar je tako slastno in okusno, da ne samo, da lepo leže v želodec, ampak tudi prijetno sede v uho. Zato sem chefa Stubičarja vprašala: »Kaj imate pa vi v ustih?« »Zdaj?« je odvrnil. »Aha,« sem prikimala in pojasnil je: »Led!« A!
Pomagajte oblikovati Reporter!
Vaše mnenje šteje. Izpolnite kratko anketo in pomagajte izboljšati vsebine, ki jih berete vsak dan.
Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.
Preberite celoten članek
Sklenite naročnino na Reporterjeve digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
Postanite naročnik
- Spletna stran brez oglasov
- Ekskluzivne zgodbe, razkrita ozadja in poglobljeni intervjuji
- Izbrani članki iz tiskane izdaje Reporterja že v nedeljo ob 20. uri
- Dostop do digitalnega arhiva Reporterjevih člankov
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke