Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

Gurman: Rok Stubičar, zvezdniški chef restavracije Birdie


»Prosim, ne me že za začetek vprašati, katere jedi nikoli ne bi pojedel, kajti v kuhariji je to približno enako, kot če bi vas v novinarstvu vprašali, ali obstaja čtivo, ki ga nikoli ne bi vzeli v branje; ne obstaja, kajne?« je na glas razmišljal Rok Stubičar, zvezdniški chef ljubljanske restavracije Birdie, in ves čas v ustih sukal nekaj čvrstega, kar je povzročalo prijeten lomljiv zvok.

UV-rok in vuk-pl.JPG
Primož Lavre
Rok Stubičar in Vuk Greganović

Ana Jud
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Čeprav je najlepši zvok hrane tišina, torej stanje, ki ga sploh ne zaznaš, ker vsi jedo olikano, v skladu z uveljavljenimi manirami, kamor sodijo tudi zaprta usta, se včasih vseeno najde kaj, kar je tako slastno in okusno, da ne samo, da lepo leže v želodec, ampak tudi prijetno sede v uho. Zato sem chefa Stubičarja vprašala: »Kaj imate pa vi v ustih?« »Zdaj?« je odvrnil. »Aha,« sem prikimala in pojasnil je: »Led!« A!

Reporter Plus

Ta vsebina je na voljo samo naročnikom.


Naročite Reporter

Že imate račun?

Prijavite se

Začnite preizkusno naročnino za samo 1,99 €!


Registracija

Z naročnino na Reporter Premium dobite:

  • Aktualni spletni članki
  • Podkast (predčasno - 6 ur prej)
  • Digitalna številka vnaprej
  • Arhiv preteklih številk
  • Tedenski pregled z urednikom
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.