Gostilna, kamor hodita na kosilo Matjaž Han in ljubljanski podžupan
V Knafljevem prehodu je vrata odprla Ljubljančanka - gostilna, o kateri pravijo, da je pravcati »poklon tradicionalni mestni kuhinji«.
Primož Lavre
Knafljev prehod v Ljubljani je že od nekdaj priljubljeno zbirališče domačinov. V uličici, ki je verjetno ena najožjih v prestolnici, je bila vedno dobra kulinarična ponudba. Tam je leta kraljevala tudi mehiška restavracija, pred kakšnimi tremi meseci pa je podjetje Slovenska hiša – ki diha še na Cankarjevem nabrežju, upravlja pa tudi oštarijo Figovec – v nekdanji kantini odprlo Ljubljančanko, gostilno, o kateri pravijo, da je pravcati »poklon tradicionalni mestni kuhinji in nepozabnim okusom, ki že stoletja bogatijo domače jedilnike«.
Začnite preizkusno naročnino za samo 1,99 €!
Z naročnino na Reporter Premium dobite:
- Aktualni spletni članki
- Podkast (predčasno - 6 ur prej)
- Digitalna številka vnaprej
- Arhiv preteklih številk
- Tedenski pregled z urednikom
Ključne besede