Revija Reporter
Magazin PLUS

Gostilna, kamor hodita na kosilo Matjaž Han in ljubljanski podžupan

Ana Jud
5 49.875

12. avg. 2025 6:00

Deli na:

Posedli so nas za mizico na terasi, ki se je kopala v toplem pomladnem soncu, in avtorica spisa, ki se že dobrih petnajst let »drži nazaj«, je po dolgem času naročila aperol ...

Primož Lavre

V Knafljevem prehodu je vrata odprla Ljubljančanka - gostilna, o kateri pravijo, da je pravcati »poklon tradicionalni mestni kuhinji«.

Knafljev prehod v Ljubljani je že od nekdaj priljubljeno zbirališče domačinov. V uličici, ki je verjetno ena najožjih v prestolnici, je bila vedno dobra kulinarična ponudba. Tam je leta kraljevala tudi mehiška restavracija, pred kakšnimi tremi meseci pa je podjetje Slovenska hiša – ki diha še na Cankarjevem nabrežju, upravlja pa tudi oštarijo Figovec – v nekdanji kantini odprlo Ljubljančanko, gostilno, o kateri pravijo, da je pravcati »poklon tradicionalni mestni kuhinji in nepozabnim okusom, ki že stoletja bogatijo domače jedilnike«. 

Pomagajte oblikovati Reporter!

Vaše mnenje šteje. Izpolnite kratko anketo in pomagajte izboljšati vsebine, ki jih berete vsak dan.

Rešite anketo