Revija Reporter
Magazin PLUS

Gostilna, kamor hodita na kosilo Matjaž Han in ljubljanski podžupan

Ana Jud
26 6.526

12. avg. 2025 6:00

Deli na:

Posedli so nas za mizico na terasi, ki se je kopala v toplem pomladnem soncu, in avtorica spisa, ki se že dobrih petnajst let »drži nazaj«, je po dolgem času naročila aperol ...

Primož Lavre

V Knafljevem prehodu je vrata odprla Ljubljančanka - gostilna, o kateri pravijo, da je pravcati »poklon tradicionalni mestni kuhinji«.

Knafljev prehod v Ljubljani je že od nekdaj priljubljeno zbirališče domačinov. V uličici, ki je verjetno ena najožjih v prestolnici, je bila vedno dobra kulinarična ponudba. Tam je leta kraljevala tudi mehiška restavracija, pred kakšnimi tremi meseci pa je podjetje Slovenska hiša – ki diha še na Cankarjevem nabrežju, upravlja pa tudi oštarijo Figovec – v nekdanji kantini odprlo Ljubljančanko, gostilno, o kateri pravijo, da je pravcati »poklon tradicionalni mestni kuhinji in nepozabnim okusom, ki že stoletja bogatijo domače jedilnike«.