blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

Magazin

Mojster, ki povezuje Gradiščansko in Istro

Deli na:
Mojster, ki povezuje Gradiščansko in Istro

Max Stiegl - Foto: Sašo Dravinec

Max Stiegl je vrhunski kuharski mojster, ki je bil na prelomu tisočletja pri 21 letih najmlajši prejemnik Michelinove zvezdice v Avstriji in nasploh. A zaslovel ni z visoko kulinariko, temveč z navidez provokativnim, v resnici pa trajnostnim, skrbno premišljenim delovanjem. Njegov ples okusov je zasnovan okrog umne rabe vseh delov živali, doživetje, zaradi katerega je bil pri njem na Gradiščanskem celo Anthony Bourdain, pa so koline.

Kulinarika in gastronomija nasploh se vedno bolj vrača h koreninam. V ospredje prihajajo lokalni naravnani trajnostni koncepti z uporabo čim več vsega iz bližnje okolice in z zgodbami o zgolj nujno potrebnih intervencijah med poljem, gozdom, hlevom, vinogradom in mizo.

»Ne morem povedati, koliko je za prepoznavnost slovenske gastronomije naredila Ana Roš. Poznajo jo povsod v Avstriji in tudi kamorkoli grem, najsi bo v Peruju ali na Tajskem,« poudarja Max Stiegl.

Željko Rašković je bil rojen leta 1980 v Kopru, živeli so v Piranu. Ko je bil star šest let, so se preselili v Salzburg, kjer se je Željko odločil za gostinski poklic. Kako je Željko postal Max Stiegl?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24