Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

Fenomeni: kaj novi Michelinov vodnik pomeni za slovensko kulinariko


Število slovenskih gostiln in restavracij, ki so uvrščene v vodnik, narašča, zdaj jih je 63, kar je največ doslej. Največ je tudi nosilcev rdečih Michelinovih zvezdic, deset, skupno imajo 13 zvezdic. Kakšen je položaj slovenske gastronomije v svetu?

michelinove zvezdice-pl.jpg
Primož Lavre
Oder, poln zvezd: na oder so postavili chefi vseh desetih slovenskih restavracij z Michelinovimi zvezdicami.

Sašo Dravinec
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Slovenija se kot gastronomska destinacija profilira, zgledov v okolici je dovolj, da je mogoče videti, kakšna je lahko prava pot in kakšne so neželene pasti.



Michelin je pomemben, ni pa biblija. Za dobro izbiro tako doma kot na potovanjih vselej velja križati več virov informacij in dobro opredeliti lastna pričakovanja.

Kako letošnje zvezdice komentira Ana Roš Stojan, prva dama slovenske kulinarike.

Na senčni strani slovenskega gostinstva je nekaj kroničnih težav. Tako imenovani srednji del piramide je premalo zanesljiv in pogosto preveč generičen, čeprav bi moral tvoriti osnovo za nadgradnjo.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

reporter, nova-izdaja, junij

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.