Revija Reporter
Magazin

Fenomeni: kaj novi Michelinov vodnik pomeni za slovensko kulinariko

Sašo Dravinec
297

23. jun. 2024 20:00

Deli na:

Oder, poln zvezd: na oder so postavili chefi vseh desetih slovenskih restavracij z Michelinovimi zvezdicami.

Primož Lavre

Število slovenskih gostiln in restavracij, ki so uvrščene v vodnik, narašča, zdaj jih je 63, kar je največ doslej. Največ je tudi nosilcev rdečih Michelinovih zvezdic, deset, skupno imajo 13 zvezdic. Kakšen je položaj slovenske gastronomije v svetu?

Slovenija se kot gastronomska destinacija profilira, zgledov v okolici je dovolj, da je mogoče videti, kakšna je lahko prava pot in kakšne so neželene pasti.

Michelin je pomemben, ni pa biblija. Za dobro izbiro tako doma kot na potovanjih vselej velja križati več virov informacij in dobro opredeliti lastna pričakovanja.

Kako letošnje zvezdice komentira Ana Roš Stojan, prva dama slovenske kulinarike.

Na senčni strani slovenskega gostinstva je nekaj kroničnih težav. Tako imenovani srednji del piramide je premalo zanesljiv in pogosto preveč generičen, čeprav bi moral tvoriti osnovo za nadgradnjo.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24