sara rutar Svet24.si

Zmagovalka kuharskega šova pričakuje dojenčka

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

svicarka Ekipa

Strašna novica s kolesarskega SP v Švici, komaj ...

Klemen Bunderla Njena.si

Riba, raca, rak: Bunderla v oddaji prisoten več, ...

albert riera mm Ekipa

Novo presenečenje v Celju: Albert Riera pripeljal...

Magazin

Fenomeni: kaj novi Michelinov vodnik pomeni za slovensko kulinariko

Deli na:
Fenomeni: kaj novi Michelinov vodnik pomeni za slovensko kulinariko

Oder, poln zvezd: na oder so postavili chefi vseh desetih slovenskih restavracij z Michelinovimi zvezdicami. - Foto: Primož Lavre

Število slovenskih gostiln in restavracij, ki so uvrščene v vodnik, narašča, zdaj jih je 63, kar je največ doslej. Največ je tudi nosilcev rdečih Michelinovih zvezdic, deset, skupno imajo 13 zvezdic. Kakšen je položaj slovenske gastronomije v svetu?

Slovenija se kot gastronomska destinacija profilira, zgledov v okolici je dovolj, da je mogoče videti, kakšna je lahko prava pot in kakšne so neželene pasti.

Michelin je pomemben, ni pa biblija. Za dobro izbiro tako doma kot na potovanjih vselej velja križati več virov informacij in dobro opredeliti lastna pričakovanja.

Kako letošnje zvezdice komentira Ana Roš Stojan, prva dama slovenske kulinarike.

Na senčni strani slovenskega gostinstva je nekaj kroničnih težav. Tako imenovani srednji del piramide je premalo zanesljiv in pogosto preveč generičen, čeprav bi moral tvoriti osnovo za nadgradnjo.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24