severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Magazin

Obiščite Terme Ptuj ... in odkrijte Štajersko

Deli na:
Obiščite Terme Ptuj ... in odkrijte Štajersko

Doživite poletje še preden se zares začne!

Zbudite se ob kulisi najstarejšega slovenskega mesta v Termah Ptuj, ki so del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts! Terme Ptuj ponujajo termalno razvajanje v hotelskih bazenih, ki so kot nalašč za osvežitev v  prihajajočih toplih dneh, ter vodnemu parku, ki vam bo z zunanjimi bazeni omogočal vodno zabavo od junija naprej.

Prepustite se objemu superiornega 4-zvezdičnega Grand Hotela Primus, ki v sebi skriva čisto pravi imperiju dobrega počutja z rimsko obarvanimi wellness tretmaji in termalnimi kopelmi po vašem okusu. Tako kot ptujski termalni vrelci pa tudi okolica Term Ptuj brbota od življenja! Spoznajte preteklost najstarejšega slovenskega mesta in vinorodno okolico. Na Ptuju se bogata zgodovina prepleta z žlahtno vinarsko tradicijo, pestrim kulturnim dogajanjem in edinstvenimi energijami reke Drave, mesto pa v svojem objemu skriva doživetja, ki jih lahko okusite samo na Ptuju!

GRAND HOTEL PRIMUS**** – Zalet za nov polet!

Superiorni 4-zvezdični Grand Hotel Primus ponuja sprostitev v udobnih sobah, iz katerih se vam ponuja razgled na najstarejše slovensko mesto ali prostran park z golf igriščem in Vetrnico zdravja.

Na hotelskem kopališču Vespasianus se prepustite poživljajočem objemu tople ptujske termo-mineralne vode, ki vas bo v trenutku razbremenila tegob vsakdana. V Wellnessu Valens Augusta v Grand Hotelu Primus vas čakajo wellness posebnosti Rima, Orienta, Japonske in Tajske, intimen Bazen cesarjev in tematske kopeli, med njimi tudi vinska. Privoščite si naš Detox Wellness Program za razstrupljanje telesa, ki med drugim vključuje piling, limfno drenažo in kopel – vse, kar potrebujete, da v poletje vstopite prerojeni!

NOVO TO POLETJE!

Ljubitelje vodne zabave bo razveselila novica, da bo največji sistem toboganov v Sloveniji v Termalnem parku Terme Ptuj poleti bogatejši za dva nova adrenalinska tobogana:

-    Rumeno oranžen tobogan Twist je skoraj 100 metrov dolg in razmeroma hiter, povsem zaprt, zavit vrtinec zabave, ki v notranjosti tobogana deluje kot mavrica.

-    Tobogan Sfera pa je s kombinacijo klasičnega drsalnega tobogana in sfere – prostora, kjer se kopalec vrti in se vrne nazaj v drsalni del, edini tovrstni tobogan ne le v Sloveniji, ampak tudi izven.

Doživite poletje še preden se zares začne!

Kako najhitreje priklicati poletje? Tako, da se odpravite na oddih še preden se le-ta zares začne! Izkoristite ugodne ponudbe maja in junija v Termah Ptuj in se prepustite toplim sončnim žarkom tudi že v bazenih na prostem. Med termalnim oddihom pa odkrivajte najstarejše slovensko mesto z okolico,

Odkrijte Ptuj z okolico!

Ptujski grad: S Ptujskega gradu se odpira čudovit razgled na Štajersko. Grad so v zadnjih stoletjih večkrat prezidali,po drugi sv. vojni pa je bil spremenjen v muzej.

-    Rovi pod Ptujskim gradom: V podzemnih hodnikih boste spoznali zgodovino in urbane legende.

-    Ptujska vinska klet: Klet z več kot 700-letno tradicijo velja za najstarejšo na Slovenskem, v njeni arhivski zakladnici pa najdete tudi najstarejše vino Zlata trta iz leta 1917.

-    Kurentova hiša: Kurentova hiša z uporabo modernih tehnologij predstavlja kurenta skozi celo leto in ne samo v času pusta.

-    Botanični vrt TAL 2000: V botaničnem vrtu je na ogled največja zbirka rastočih vodnih in obvodnih rastlin v Sloveniji.

-    Puhov muzej: Ljubitelji starodobnih vozil si lahko v muzeju ogledate številne eksponate izumitelja Janeza Puha, ki je med 1. svetovno vojno izdelal znamenito motorno kolo.