Raziskovalci se zanašajo na pomoč umetne inteligence, ki bo znala prepoznati vse naše prehranske želje in navade, jih prilagodila dejanskim potrebam po kalorijah, vlakninah, vitaminih in mineralih ter nam določila, kaj in koliko bomo (lahko) pojedli.
Leto 2024 naj bi prineslo vrnitev preprostih krožnikov, ki so bolj značilni za gostilne kot za restavracije.
Iz ekoloških vzgibov naj bi se izogibali pridelkom, ki zahtevajo krčenje deževnih gozdov, uporabo fitofarmacevtskih sredstev, ki zastrupljajo zemljo in povzročajo morijo žuželk, ptičev, sesalcev ter slonijo na suženjskem izkoriščanju sezonskih delavcev tako v deželah tretjega sveta kot pred našim nosom.
Molekularna kuhinja se tako umika iz soja žarometov in na izpraznjeno mesto penastih krompirjevih svaljkov se vrača praženi krompir
VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24