Revija Reporter
Magazin

Ana Roš Stojan, kraljica slovenske kulinarike, in gastronomska pripoved pri Kobaridu

Sašo Dravinec
1 1.976

2. jan. 2024 20:00 Osveženo: 10:12 / 03. 1. 2024

Deli na:

Chiara Pavan (Venissa, Benetke), Ana Roš Stojan (Hiša Franko, Staro selo) in Karime Lopez (Osteria Gucci, Firence).

Klemen Mramor

Ana Roš Stojan je s Chiaro Pavan in Karime Lopez združila moči: tri kuharske mojstrice so Hiši Franko predstavile svojo kuhinjo in še veliko več; razgalile so svoje korenine in filozofijo svojega gastronomskega početja.

Kako je minulo leto Posočje prišlo na zemljevid z redko posejanimi cvetovi. Hiša Franko ima tri michelinke, Ana Roš pa je dobila še kup priznanj in visokih uvrstitev na takšnih in drugačnih kulinaričnih lestvicah.

Chiara Pavan iz restavracije Venissa na otočku Mazzorbo v beneški laguni ima - podobno kot Ana Roš - temeljito družboslovno izobrazbo, pred epidemijo pa so jo razglasili za najboljšo kuharsko mojstrico Italije.

Karime Lopez je Mehičanka, ki se je ustalila v Firencah, kjer s soprogom Takahikom Kondom delujeta v restavraciji Gucci Osteria, ki ji je ime dal super slavni kuharski mojster Massimo Bottura iz Moden.

Mojstrice vrhunske hrane brez dlake na jeziku spregovorijo o izzivih in ovirah, s katerimi se srečujejo kot ženske v svetu vrhunske kulinarike.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24