Prijavljeni ste kot
18. mar. 2019
Konec marca bo po vsej Sloveniji spet potekal Teden restavracij, ki bo v tokratni spomladanski izvedbi v desetih dneh združil 105 slovenskih gostiln in restavracij. Osem jih bo sodelovalo prvič. Organizatorji želijo s spomladansko in jesensko izvedbo privabiti skupno 100.000 gostov.
17. mar. 2019
Polfinalist svetovnega izbora San Pellegrino Young Chef je po mnenju mnogih najboljši mladi chef v Sloveniji. Od lanske pomladi hrani goste restavracije Evergreen v golfskem klubu Smlednik. Mojmir Šiftar, Ljubljančan s prekmurskimi koreninami, zdaj sredi gorenjskih hribčkov neguje tradicijo kuhinje panonskih ravnic.
3. mar. 2019
V odsotnosti pravih grajskih gospodov bi lahko Igorja Jagodica označili za graščaka Ljubljanskega gradu. Navsezadnje je chef restavracije Strelec edini redni stanovalec gradu, zaradi katerega na grajski grič roma množica ljudi, ki se klanja njegovi spretnosti. Pa se Jagodic sam ima za graščaka? Ne še, je kratek z odgovorom eden največjih kuharskih mojstrov pri nas.
24. feb. 2019
Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta, njegova najnovejša stvaritev pa ni jed, temveč knjiga. Ni klasična zbirka receptov, temveč poudarja dobavitelje sestavin, ki zalagajo kuhinjo Bratovževe restavracije JB v Ljubljani.
6. feb. 2019
Matjaž Erzar, lastnik in glavni kuhar kranjske gostilne Pr' Matičku, je eden največjih slovenskih mojstrov za pripravo divjačine, dolgoletni lovec in neposreden sogovornik, ki obed pri Matičku popestri z zabavnimi anekdotami.
24. jan. 2019
Britanski BBC je na svoji spletni stani objavil seznam top deset destinacij za kulinarične navdušence, ki jih morajo obiskati v letošnjem letu, na tretje mesto pa je uvrstil Ljubljano. Kot so zapisali, ima "Evropa v malem", kot so poimenovali slovensko prestolnico, mešanico vplivov vzhodnoevropske, alpske in mediteranske kuhinje.
13. jan. 2019
V odsotnosti pravih grajskih gospodov bi lahko Igorja Jagodica označili za graščaka Ljubljanskega gradu. Navsezadnje je chef restavracije Strelec edini redni stanovalec gradu, zaradi katerega na grajski grič roma množica ljudi, ki se klanja njegovi spretnosti.
6. jan. 2019
Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta.
26. dec. 2018
Ameriški poslovni portal Bloomberg je opazil delo slovenske kuharske mojstrice Ane Roš in njeno delo v Hiši Franko v video prispevku opisal z naslovom "vrhunska kuhinja sredi ničesar". Roševa je v prispevku opisala svojo izkušnjo z uvajanjem kulinarike na višjem nivoju na podeželje, spletni portal pa ga je opremil z idiličnimi posnetki Posočja.
13. nov. 2018
Na dražbi tartufov v italijanskem mestu Alba v bližini Torina so za 850-gramski gomolj belega tartufa iztržili rekordno ceno. Anonimni kupec iz Hongkonga je zanj odštel 85.000 evrov.
6. okt. 2018
Med najboljšimi svetovnimi kuharskimi mojstri sta tudi Slovenca. Kulinarična mojstra Ana Roš in Tomaž Kavčič sta se po izboru kuharjev, kulinaričnih poznavalcev in sledilcev na družbenih omrežjih uvrstila na lestvico najboljših 300 kuharjev na svetu The Best Chef Awards.
2. okt. 2018
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Slovensko-ameriško gospodarsko združenje (Saba) sta v nedeljo ob sodelovanju znane slovenske gostilne Rajh sklenili uvodno predstavitev Gostilna Slovenija v ZDA. Kuharska ekipa omenjene prekmurske gostilne je slovenske jedi predstavila v zveznih državah Ohio in Pensilvanija.
6. avg. 2018
Francoski kuharski mojster z največ Michelinovimi zvezdicami na svetu Joel Robuchon je danes v starosti 73 let umrl v Ženevi v Švici, poroča francoski časnik Le Figaro. Umrl je za posledicami raka.
20. jun. 2018
Hiša Franko se je letos prvič uvrstila na seznam 50 najboljših restavracij sveta, ki ga pripravlja britanska revija Restaurant. Hiša Franko se je uvrstila na 48. mesto seznama najboljših restavracij na svetu, medtem ko se je na prvo že drugič zavihtela italijanska Osteria Francescana iz Modene.
8. jun. 2018
Ameriškega zvezdniškega kuharskega mojstra, popotnika in pisca Anthonyja Bourdaina so danes našli mrtvega v njegovi hotelski sobi v Strasbourgu. Star je bil 61 let. Priljubljeni voditelj kulinarično-popotniških oddaj je po poročanju ameriške televizijske mreže CNN storil samomor.
25. apr. 2018
Na večerji na petkovem vrhu voditeljev obeh Korej Kim Jong-una in Moon Jae-ina bodo med drugim stregli severnokorejske jedi ter jedi iz domačega mesta predsednika Južne Koreje, so sporočili iz Seula. Ne jedilniku pa bo tudi značilna švicarska krompirjeva jed rosti.
29. jan. 2018
Za velik uspeh je treba hoditi po robu, med uspehom in neuspehom, je na kulinaričnem dogodku Gourmet Cup 2018 v Ljubljani poudarila kulinarična mojstrica Ana Roš.
29. dec. 2017
V dolenjskem Šentjanžu je tik ob cerkvi stara vaška krčma, ki je danes eno najzanimivejših in najopaznejših turističnih kmetij v Sloveniji in biser slovenske podeželske kulinarike.