gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zgodba o Krasu: Špacapanova hiša v Komnu

Deli na:
Zgodba o Krasu: Špacapanova hiša v Komnu

Ago Špacapan - Foto: Primož Lavre

Ena najboljših gostiln na Krasu je pred petimi leti dobila novega šefa - Ago Špacapan je nadgradil delo staršev Ade in Mira Špacapana.

Špacapan želi gostom ponuditi kraško hrano in pijačo ter jim pokazati, kako nastajajo kraški izdelki.

Kako je Špacapan pri pospravljanju očetove hiše slučajno odkril balzamični kis iz leta 1957

Pri vinih, ki jih ponuja gostom, je poudarek na domačih kraških sortah ter na naravni pridelavi vina na brez dodanih kvasovk in žvepla.

Pri meni ni kupljenih konjakov ali ginov, ponujam to, kar se da narediti na Krasu, o svojih žganjih pravi Špacapan.

Špacapan svojim vinom zavrti hite Janis Joplin in reče: »Poslušaj glasbo, potem boš razumel vino.«

Star hišni vodnjak je preuredil v vinsko klet, v spodnjem delu nekdanjega vodnjaka pa zdaj zorijo siri.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24