Revija Reporter
Magazin

Zgodba o Krasu: Špacapanova hiša v Komnu

Marko Medvešek

31. mar. 2019 20:00

Deli na:

Ago Špacapan

Primož Lavre

Ena najboljših gostiln na Krasu je pred petimi leti dobila novega šefa - Ago Špacapan je nadgradil delo staršev Ade in Mira Špacapana.

Špacapan želi gostom ponuditi kraško hrano in pijačo ter jim pokazati, kako nastajajo kraški izdelki.

Kako je Špacapan pri pospravljanju očetove hiše slučajno odkril balzamični kis iz leta 1957

Pri vinih, ki jih ponuja gostom, je poudarek na domačih kraških sortah ter na naravni pridelavi vina na brez dodanih kvasovk in žvepla.

Pri meni ni kupljenih konjakov ali ginov, ponujam to, kar se da narediti na Krasu, o svojih žganjih pravi Špacapan.

Špacapan svojim vinom zavrti hite Janis Joplin in reče: »Poslušaj glasbo, potem boš razumel vino.«

Star hišni vodnjak je preuredil v vinsko klet, v spodnjem delu nekdanjega vodnjaka pa zdaj zorijo siri.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24