Reporter
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Vesel božič: obvezna božičnica izglasovana

Ključna beseda: obrazi-podjetnistva


UV-tilen spela zan-kmetija- peterka-pl.JPG

Obrazi podjetništva: zeleni darovi s kmetije Peterka

Spodbudno je, da je s tradicionalno pridelavo zelenjave in njeno prodajo na poseben način mogoče zagotoviti obstoj kmetije. Tako je na domačiji Peterka v Domžalah, kjer pri skupnem delu sodelujejo tri generacije kmetovalcev. Med njimi je 24-letni Tilen Peterka s svojo zelenjavno hišico. Prepričan je, da na njihovi kmetiji tudi v prihodnje ne bodo bíli plati zvona.

Biserka Karneža
 
andrej joze strgar-pl.JPG

Obrazi podjetništva: tradicija vrtnarske družine Jožeta Strgarja

Vrt je podaljšek dnevne sobe na prostem, zato ga je treba urediti skrbno, z znanjem in praktičnimi izkušnjami. Takšno je razmišljanje krajinskega arhitekta Andreja Strgarja, lastnika in direktorja podjetja Pro Horto Strgar, kjer se že več kot 50 let ukvarjajo z načrtovanjem, izvedbo in oskrbo vrtov ter parkov.

Biserka Karneža
 
filip pesek malinca-pl003.JPG

Obrazi podjetništva: Nastja Kramer in Filip Pesek

Da je v Sloveniji več kot dovolj priložnosti na poslovnem področju in da lahko uspeš, če imaš visoke karierne ambicije, sta prepričana Nastja Kramer in Filip Pesek, partnerja v zasebnem in poslovnem življenju.

Biserka Karneža
 
luka rojnik green gold brewing pl.jpg

Green Gold Brewing: Zeleno zlato iz zibelke pivovarstva

Raketna kraljica, Prepovedan sadež, Povodni mož so le nekatera od piv, ki jih sredi Savinjske doline in nedaleč od prestolnice slovenskega pivovarstva z znamko Green Gold Brewing vari podjetni Savinjčan Luka Rojnik.

Marko Medvešek
 
franc morgan oljke pes pl.jpg

Obrazi podjetništva: Oljkar Franc Morgan

Na mrzel novembrski dan, ki ga še dodatno ohladijo sunki vetra, so v gričevnatem zaledju slovenske obale nasadi oljk obrani in pripravljeni na zimo.

Marko Medvešek
 
david lesar biosing pl1.jpg

David Lesar in salame, ki najdejo točko G

»Norec« in »butelj« si med drugim pravi David Lesar, a ni ne eno ne drugo. Je pa zato 32-letni Ribničan tako strasten glede svojih mesnin, da morda njegovo navdušenje koga zavede. Degustacija z njim ni samo izkušnja za brbončice.

Marko Medvešek
 
Reporter Plus

Digitalna naročnina


Naroči Reporter PLUS
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.