Revija Reporter
Magazin

David Lesar in salame, ki najdejo točko G

Marko Medvešek

20. nov. 2018 10:01 Osveženo: 10:06 / 20. 11. 2018

Deli na:

David Lesar s svojo salamo na deski, ki jo je sam zasnoval.

Primož Lavre

»Norec« in »butelj« si med drugim pravi David Lesar, a ni ne eno ne drugo. Je pa zato 32-letni Ribničan tako strasten glede svojih mesnin, da morda njegovo navdušenje koga zavede. Degustacija z njim ni samo izkušnja za brbončice.

S klobasami in salamami za gurmane njegovo podjetje BioSing zalaga izbrane slovenske gostilne in restavracije, David pa se ozira tudi na tuje, kjer si plete mrežo poznanstev v vrhunski kulinariki.

Klobasa in salami Biosing.

Primož Lavre

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj je Ribničan David Lesar svojo ponudbo zastavil kot nekaj ekskluzivnega in njegovih izdelkov ne bo nikoli na polici Mercatorja ali Spara; kaj je tako posebnega na njegovih salamah in zakaj to niso salame za narezke; zakaj so ga čudno gledali v Monte Carlu in komu je ta postregel s svojimi salamami; o posebnostih kleti, kjer suši svoje salame; kako s svojimi salamami iz tira meče druge mesarje in ljubitelje dobre hrane; kako je reagiral znani slovenski vinar, ko je svoje vino poskusil z Davidovo salamo.