Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

Obrazi podjetništva: Oljkar Franc Morgan


Na mrzel novembrski dan, ki ga še dodatno ohladijo sunki vetra, so v gričevnatem zaledju slovenske obale nasadi oljk obrani in pripravljeni na zimo.

franc morgan oljke pes pl.jpg
Primož Lavre
Franc Morgan s psom Kolijem v svojem nasadu oljk.

Marko Medvešek
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Letošnja letina je bila dobra in zgodnja, pravi oljkar Franc Morgan o pridelku svoje kmetije v Šmarjah nad Koprom. Na dveh hektarjih in pol ima posajenih okoli tisoč dreves, to jesen pa je stisnil okoli 3500 litrov oljčnega olja.

Morganova oljčna olja so priljubljena tudi kot darila, saj gre za vrhunsko, ekološko pridelano oljčno olje, ki je dobivalo nagrade in priznanja na tekmovanjih od New Yorka do Tokia.



V tiskani izdaji in v Trafiki24 Morgan pove, kako je gojiti oljke in pridelovati olje od redni službi; razkrije, zakaj se je sploh lotil gojenja oljk; pojasni, zakaj je bilo v otroštvu oljčno olje zanj celo neužitno; izpostavi, da sta grenkoba in pikantnost dodana vrednost olja; spregovori o nagradah, ki jih je osvojilo njegovo olje; razkrije, zakaj ne načrtuje širitve in zakaj vztraja pri butični pridelavi; pove, da smo Slovenci glede oljčnega olja prinesli slabe navade z dopustovanja na Hrvaškem.

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

nlb poslovni zacetek obrazi podjetnistva.jpeg

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.