Nekdanja živilska tehnologinja je več let delala v Mlinotestu, pred dvema letoma pa je šla na svoje in začela delati olje in druge izdelke iz pšeničnih kalčkov. Poudarek ponudbe njenega podjetja Moleum je na zdravilnih lastnostih hrane iz kalčkov.
Pri svojem olju se Marčeva pogosto sooča s pričakovanimi predsodki glede pšenice. »Ko ljudje slišijo besedo pšenični, najprej pomislijo na gluten.«
Ta »nesrečni gluten« je po krivici na slabem glasu, pravi Nataša Marc. Poudari, da je kalček le droben del pšeničnega zrna, vsebnost glutena v njenih izdelkih pa je zanemarljiva.
Olje pšeničnih kalčkov ima med vsemi olji največ vitamina E in tudi največ rastlinskih sterolov.
Njeno olje nikakor ni čudežno zdravilo, ne pozabi poudariti Marčeva.
Čeprav se lahko uporablja v kombinaciji z oljčnim oljem na solati, to ni olje za peko.
Prodiranje na trg z novo blagovno znamko je trdo delo, poudarja Nataša Marc.
VSE TO IN ŠE VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24