Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

XRP zaznal nenavaden ogromen odtok! Kam je izginilo 20 milijard $?

Marko Medvešek


med delom-pl.JPG

Pekarna, kjer peku gledaš pod roke

Andrej Gerželj je pred slabimi šestimi leti v starem jedru Ljubljane odprl butično pekarno, v kateri so kupci lahko opazovali z moko pokritega peka, ki je v zadnjem delu prostora mesil testo in pekel kruh. Danes je pekarna Osem bržkone najbolj znana taka pekarna v Ljubljani, ki je s svojo ponudbo pomagala tudi popularizirati kruh z drožmi.

 
UV-ago spacapan-pl.jpg

Gurman: Špacapanova hiša v Komnu in zgodba o Krasu

Adi Špacapan so nekateri pravili kar »kraljica kraške kuhinje« in Špacapanova hiša v Komnu je desetletja slovela kot ena najboljših gostiln na Krasu. Pred petimi leti, ko sta se gospodarja Miro in Ada odpravljala v pokoj, se je domov »vrnil« sin Ago Špacapan in prevzel vodenje družinske gostilne. Nadgradil je delo staršev, prinesel je nekaj novih idej in zagnal projekte, ki so Špacapanovo hišo dvignili na še višjo raven.

 
ksenija martin mahorcic pl.jpg

Namesto v pisarni v Bruslju danes dela v kuhinji gostilne Mahorčič v Rodiku

Ksenija Mahorčič si pred dvajsetimi leti še ni predstavljala, da bo nekoč delala v gostinstvu. Študirala je javno upravo in razmišljala o evropski službi, a jo je doma obdržala navezanost na tedaj še fanta, danes pa moža, Martina, in domači Kras. Namesto v pisarni v Bruslju danes dela v kuhinji gostilne Mahorčič v Rodiku, kjer ustvarja s kraško tradicijo navdihnjene jedi.

 
mojmir siftar pl.jpg

Mojmir Šiftar, najboljši mladi chef v Sloveniji

Polfinalist svetovnega izbora San Pellegrino Young Chef je po mnenju mnogih najboljši mladi chef v Sloveniji. Od lanske pomladi hrani goste restavracije Evergreen v golfskem klubu Smlednik. Mojmir Šiftar, Ljubljančan s prekmurskimi koreninami, zdaj sredi gorenjskih hribčkov neguje tradicijo kuhinje panonskih ravnic.

 
igor jagodic pl1.jpg

Chef restavracije Strelec Igor Jagodic, graščak nad Ljubljano

V odsotnosti pravih grajskih gospodov bi lahko Igorja Jagodica označili za graščaka Ljubljanskega gradu. Navsezadnje je chef restavracije Strelec edini redni stanovalec gradu, zaradi katerega na grajski grič roma množica ljudi, ki se klanja njegovi spretnosti. Pa se Jagodic sam ima za graščaka? Ne še, je kratek z odgovorom eden največjih kuharskih mojstrov pri nas.

 
janez bratovz pl.jpg

"Ko je v lokal vstopil Janez Drnovšek, je vse potihnilo"

Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta, njegova najnovejša stvaritev pa ni jed, temveč knjiga. Ni klasična zbirka receptov, temveč poudarja dobavitelje sestavin, ki zalagajo kuhinjo Bratovževe restavracije JB v Ljubljani.

 
matjaz erzar pl.JPG

V Kranj k Matičku na medveda

Matjaž Erzar, lastnik in glavni kuhar kranjske gostilne Pr' Matičku, je eden največjih slovenskih mojstrov za pripravo divjačine, dolgoletni lovec in neposreden sogovornik, ki obed pri Matičku popestri z zabavnimi anekdotami.

 
Reporter Plus

Naročite Reporter Premium


Začnite preizkusno naročnino za samo 1,99 €!

Naroči Reporter
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.