poroka, nevesta Svet24.si

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni ...

gorski-karabah, izseljevanje Svet24.si

Foto: Eksodus Armencev iz Gorskega Karabaha, čez ...

Uroš Brežan Necenzurirano

Dajejo posel samemu sebi – država pa jih za to ...

franc rode bobo Reporter.si

Moralni bankrot slovenske Cerkve: cerkveno elito ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

Maja Martina Merljak Odkrito.si

Maja Martina Merljak ne more pozabiti snemanja za ...

maribor viole dw Ekipa24.si

Kaj so Viole na zagovoru pred tekmo povedale ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju je jasno, da nisem vplival na delo policije

Deli na:
Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju je jasno, da nisem vplival na delo policije

Damir Črnčec - Foto: Primož Lavre

Potem ko je danes v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav objavil anonimizirano poročilo o političnih pritiskih nanj se je odzval tudi državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec, ki pravi.

»Po dolgem blatenju je jasno, da nisem vplival na delo policije. Vsi skupaj pa smo lahko razočarani nad bizarnostjo prebranega tračerskega pisanja odgovornih. Razvidno je, da ni bilo političnih pritiskov, kakor tudi ne političnega vplivanja na operativno delo policije!« je na twitterju zapisal Črnčec.

Slednjega so nekateri mediji in tudi politiki na desnici omenjali kot osebo, ki naj bi vršila politični pritisk na Lindava in policijo. Eden takih, ki so prst uperili v Črnčeca, je bil tudi poslanec SDS in nekdanji sekretar za nacionalno varnost v času vlade Janeza Janše.

»Damir Črnčeč je zrušil Šarčevo vlado in bo tudi Golobovo. Čeprav je prestopil, ni nikoli nehal delat za nas. Bravo, Damir, kar tako naprej!« je Mahnič tvitnil pred dvema dnevoma.

Črnčec je priljubljena tarča SDS že vse od svojega preloma z Janezom Janšo in nato še zaradi svojega sodelovanja z Marjanom Šarcem.

Mahnič, ki se je bolj kot politik ali funkcionar doslej izkazal kot provokator in propagandist najbolj skrajnih stališč, ki jih zastopata SDS in Janez Janša, si je v trenutku, ko je zaškripalo  Golobovi vladi, Črnčeca znova sposodil za provociranje, a tokrat je krepko usekal mimo. Golob ima v svojem krogu dovolj svojih ljudi, ki radi v zakulisju »mešajo drek«.