Prijavljeni ste kot
19. jul. 2020
Obiskali smo več kitajskih restavracij v prestolnici, pa tudi trgovin, ki prodajajo robo s Kitajske. Kako Slovenci po epidemiji koronavirusa gledajo na Kitajce?
21. jun. 2020
Podelitev prvih Michelinovih zvezdic v Sloveniji je odmevala po svetu, saj so objave v spletnih tujih medijih dosegle čez 191 milijonov bralcev, je sporočila STO. Prav tako so na restavracije, ki te dni ponujajo posebej ugodne menije v okviru pobude teden restavracij, navalili domačini, ki so v enem dnevu opravili 3000 rezervacij.
16. jun. 2020
Hiša Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš se bo odslej kot prva v regiji ponašala z dvema Michelinovima zvezdicama. Po eno zvezdico pa so prejele Gostilna pri Lojzetu, Dam, Hiša Denk, Atelje in Vila Podvin, so razglasili danes na Ljubljanskem gradu.
Na prireditvi, ki bo razpeta med Ljubljano in Parizom in jo bo mogoče spremljati prek spleta, bodo danes slovesno razglasili prve slovenske restavracije, ki se bodo ponašale s slovitimi Michelinovimi zvezdicami. Kuharskim mojstrom te pomenijo veliko priznanje, za slovenski turizem pa prinašajo upanje hitrejšega okrevanja po epidemiji covida-19.
14. jun. 2020
Po mesecih čakanja bo prihodnji teden končno znano, katere slovenske restavracije se bodo ponašale s slovitimi Michelinovimi zvezdicami. Kuharski mojstri in turistični delavci Michelin pričakujejo z velikim veseljem, precej pa je tudi nervoze. Zvezdice bi sicer Sloveniji lahko pomagale pri ponovnem pridobivanju gostov po pandemiji covida-19.
12. jun. 2020
Restavracije po vseh Sloveniji bodo danes sprejele prve goste v okviru Tedna restavracij, prireditve, katere namen je z ugodno ceno približati vrhunsko kulinariko širšemu krogu ljudi. Tokratni poudarek je povezovanje preteklosti in sodobnosti, z izzivom pa se bo spopadlo več kot sto restavracij.
24. maj. 2020
S sproščanjem vladnih ukrepov, povezanih z zajezitvijo covida-19, se življenje vrača tudi v restavracije. Pomladni teden restavracij, ki bi moral potekati marca, bo tako izveden med 12. in 21. junijem, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). Rezervacije bodo mogoče od 1. junija.
21. maj. 2020
Obisk lokalov je v obdobju sproščanja ukrepov, namenjenih zajezitvi covida-19, še zadržan. "Gostinci moramo poskrbeti za varnost svojih gostov in podajati pozitivna sporočila, da bodo gostje spoznali, da je obisk gostiln varen," poudarja Blaž Cvar iz OZS. Radovednost bi lahko spodbudil tudi Michelin, ki junija vendarle prihaja v Slovenijo.
6. dec. 2019
Čarobnega decembra si ne predstavljamo brez piškotov, tistih, narejenih doma, ki najbolje dišijo. Mojstrica peke z drožmi Polona Klančnik, ki je Črnomaljce navdušila z bistrojem PolaBekeraj, predlaga za božične in novoletne praznike tokrat nekaj drugačnega in razkriva recepte za sladkarije z drožmi.
12. nov. 2019
V Slovenijo prihaja gastronomski vodnik Michelin, prva izdaja bo predstavljena marca prihodnje leto. Vodnik so v slovenskem turizmu nestrpno pričakovali in si ga želeli že kar nekaj časa. Direktorica STO Maja Pak je prepričana, da bo Michelin še okrepil prepoznavnost Slovenije kot gastronomske destinacije za najbolj zahtevne goste.
23. okt. 2019
V letošnji izvedbi jesenskega tedna restavracij je sto ponudnikov postreglo več kot 50.000 gostom, kar je po navedbah organizatorjev ena najvišjih udeležb doslej. V primerjavi s spomladansko izvedbo so restavracije sprejele 35 odstotkov več gostov.
21. okt. 2019
Kot 17-letnik je Uroš Fakuč sanjal o svojem hotelu. Da je sanje lahko uresničil, se je moral najprej izučiti za kuharja, postati cenjeni chef in odpreti svojo restavracijo Dam v Kromberku pri Novi Gorici.
11. okt. 2019
Vrhunske restavracije po vsej Sloveniji bodo od danes do 20. oktobra odprle vrata za gurmanske navdušence v jesenskem tednu restavracij. V desetdnevnem dogodku bodo kuharski mojstri pripravili posebne menije, ki jih bodo gostom ponudili po ceni 19 evrov. Letošnji poudarek dogodka je na vinski spremljavi.
6. okt. 2019
V Kavarni park ob Blejskem jezeru so včeraj postregli 15-milijonto originalno blejsko kremno rezino. Če bi vse te rezine postavili eno ob drugo, bi bila vrsta dolga 1050 kilometrov, so sporočili iz družbe Sava Hoteli Bled, ki upravlja z omenjeno kavarno. Kupec jubilejne kremšnite je dobil dosmrtno zalogo te slaščice.
22. sep. 2019
Opisujemo, kako je Izolan Alen Pušpan iz izolske gostilne Bujol naredil bržkone najboljšo restavracijo z ribami na Obali.
Zagorje ob Savi je v teh dneh še vedno pod vtisom velikega uspeha njihovega častnega občana Primoža Rogliča, ki je zmagal na tritedenski dirki po Španiji, na eni najzahtevnejših kolesarskih preizkušenj. Od Rogliča veliko pričakujejo tudi od svetovnega prvenstva, kjer je med najresnejšimi kandidati za eno izmed medalj.
25. avg. 2019
Kaj bi predniki iz 15. stoletja porekli, ko bi videli dosežke svojih potomcev, bratov Krištofa in Tomaža Bolke? Verjetno nič kaj koherentnega – postavljeni v sodoben čas bi srednjeveški ljudje rjoveli od groze ali pa bi jih zadela ustna kap. Vse kaj drugega bi jim šlo po glavi kot pa zaslužene pohvale za brata, ki sta družinsko gostilno Krištof v Predosljah spremenila v eno najbolj cenjenih gostiln na Gorenjskem in v Sloveniji.
11. avg. 2019
Cerkniško - kjer je mogoče raziskovati kraške podzemne jame, opazovati redke ptice, ki gnezdijo samo v tem delu Evrope, ali v bližnjih hribih sredi neokrnjene narave opazovati čredo krav, medtem ko v gozdu tulijo volkovi.