Revija Reporter
Magazin

V gosteh pri Tomažu Kavčiču, glavnem chefu Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono

Biserka Karneža

27. sep. 2020 20:00 Osveženo: 21:10 / 27. 9. 2020

Deli na:

Tomaž Kavčič, glavni chef Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono.

Peter Irman

Ni restavracija, ampak gostilna pojasni kuharski mojster in velik ljubitelj kulinarike Tomaž Kavčič vsakomur, kadar beseda nanese na dvorec Zemono s slovesom imenitne podeželske »haciende« sredi Vipavske doline.

»Slovenci imamo lepo ime za gostilno, saj beseda zanjo in tudi za druge besede, kot so gostiti, pogostiti, gostitelj, izhajajo iz besede gost, ta pa je zame vedno najpomembnejši,« pove gostinec Tomaž Kavčič, izbran med stotimi najboljšimi kuharskimi mojstri na svetu, ki  je zdaj že četrti rod gostincev iz njihove družine.

Izvemo zakaj kruha nikoli ne reže z nožem in kaj mu je najpomembnejše?

Kdaj se je prvič srečal s svetovno elito kuharskih mojstrov in kaj jim je predstavil?

Kako se je poklonil dnevu, ki ga je preživel v družbi solinarja v piranskih solinah?

Kakšna je razlika, med eno zvezdico, kot jo je letos prejel Tomaž, in dvema  ter tremi, kar je največ?

Kaj bo Tomaž spremenil po prejemu zvezdice?

Katere so tiste jedi, ki jih gostinci radi pripravijo v zanje najbogatejšem letnem času, jeseni?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24