»Slovenci imamo lepo ime za gostilno, saj beseda zanjo in tudi za druge besede, kot so gostiti, pogostiti, gostitelj, izhajajo iz besede gost, ta pa je zame vedno najpomembnejši,« pove gostinec Tomaž Kavčič, izbran med stotimi najboljšimi kuharskimi mojstri na svetu, ki je zdaj že četrti rod gostincev iz njihove družine.
Izvemo zakaj kruha nikoli ne reže z nožem in kaj mu je najpomembnejše?
Kdaj se je prvič srečal s svetovno elito kuharskih mojstrov in kaj jim je predstavil?
Kako se je poklonil dnevu, ki ga je preživel v družbi solinarja v piranskih solinah?
Kakšna je razlika, med eno zvezdico, kot jo je letos prejel Tomaž, in dvema ter tremi, kar je največ?
Kaj bo Tomaž spremenil po prejemu zvezdice?
Katere so tiste jedi, ki jih gostinci radi pripravijo v zanje najbogatejšem letnem času, jeseni?
VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24