Reporter
Reporter
Naroči

V gosteh pri Tomažu Kavčiču, glavnem chefu Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono


Ni restavracija, ampak gostilna pojasni kuharski mojster in velik ljubitelj kulinarike Tomaž Kavčič vsakomur, kadar beseda nanese na dvorec Zemono s slovesom imenitne podeželske »haciende« sredi Vipavske doline.

tomaz kavcic pi.jpg
Peter Irman
Tomaž Kavčič, glavni chef Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono.

Biserka Karneža
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

»Slovenci imamo lepo ime za gostilno, saj beseda zanjo in tudi za druge besede, kot so gostiti, pogostiti, gostitelj, izhajajo iz besede gost, ta pa je zame vedno najpomembnejši,« pove gostinec Tomaž Kavčič, izbran med stotimi najboljšimi kuharskimi mojstri na svetu, ki  je zdaj že četrti rod gostincev iz njihove družine.

Izvemo zakaj kruha nikoli ne reže z nožem in kaj mu je najpomembnejše?



Kdaj se je prvič srečal s svetovno elito kuharskih mojstrov in kaj jim je predstavil?

Kako se je poklonil dnevu, ki ga je preživel v družbi solinarja v piranskih solinah?

Kakšna je razlika, med eno zvezdico, kot jo je letos prejel Tomaž, in dvema  ter tremi, kar je največ?

Kaj bo Tomaž spremenil po prejemu zvezdice?

Katere so tiste jedi, ki jih gostinci radi pripravijo v zanje najbogatejšem letnem času, jeseni?

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.



VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

rep39_naslovka.jpg

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.