ogledalo Dobra karma

Psihološki test: kateri del svojega telesa bi si ...

Nemška ladja za križarjenje Mein Schiff 6 Svet24.si

Okužbo potrdili pri 12 članih posadke nemške ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

avtobusna postaja, potnik, maska Svet24.si

Pripravljajo poseben "vozni red" za upokojence, ti...

Tomi Rumpf Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Magazin

Kulinarične čarovnije pod Mangartom: zgodba o uspehu Slovenca in Japonke

Deli na:
Kulinarične čarovnije pod Mangartom: zgodba o uspehu Slovenca in Japonke

Tomaž Sovdat in žena Yuki ustvarjata v gostišču Mangrt v Logu pod Mangartom. Ob njima sta sin Marcel in hčerka Lin. - Foto: Primož Lavre

Po uveljavitvi v izvrstnih kuharskih ekipah, tako pri Ani Roš kot v restavraciji Dobra vila v Bovcu, se je kuharski mojster Tomaž skupaj z ženo Yuki odločil za samostojno podjetniško pot. V Logu pod Mangartom sta odprla gostišče Mangrt, kjer ponujata samosvoj koncept vrhunske kulinarike.

Le tri mesece po odprtju sta morala Tomaž in Yuki Sovdat znova zapreti restavracijo zaradi epidemije, a sta spet lahko optimistično nadaljevala 3. junija. Ta dan so imeli, kot omeni kuharski mojster Tomaž, postavljeno le eno mizo. Že kmalu sta sledila obetavna julij in avgust, a tudi zdaj v septembru, ko je gostov v primerjavi z lani že bistveno manj, ima njuna majhna kuharska ekipa še vedno dovolj dela.


Med tednom imajo v gostišču štiri hodne menije ob večerih, ob sobotah in nedeljah je restavracija odprta od 12. do 15 . ure. Večerja s štiri hodnim menijem stane 42 evrov na osebo,  medtem ko krožnik, ponujen med vikendi, stane do 13 evrov.

Kako se je slaščičarka Yuki znašla v Sloveniji in v restavraciji Ane Roš, kjer je bil v ekipi tudi Tomaž Sovdat?

Kakšen bi bil lahko poslovni izziv za zakonca Sovdat na Japonskem?


Kako je bilo v Washingtonu, kamor je kuhar Uroš Štefelin s seboj prinesel klobase in tepke (suhe hruške) in kaj ponuja Peking?

Katera kuhinja in jedi so najbolj okusne za Tomaža, koliko je na njihovem domačem jedilniku japonskih jedi in katera jed je lahko najbolj preprosta za pripravo?

Kakšna je razlika med joto s klobaso in joto presenečenja?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...