Reporter
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Država za novi twingo primaknila 28 milijonov evrov (FOTO)

Ključna beseda: turizem


aleksandra pivec bobo.jpg

Pivčeva: Če mi Šarec ne bo več zaupal, lahko tudi odstopim

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec želi svoje delo pri projektu SRIPT - pri katerem je gospodarsko ministrstvo ugotovilo nepravilnosti - pojasniti predsedniku vlade Marjanu Šarcu. Če bo ta ocenil, da ji še zaupa, je pripravljena delo ministrice opravljati naprej, v nasprotnem primeru pa mu je pripravljena ponuditi svoj nepreklicni odstop.

STA
 
pivec erjavec ms.jpg

Erjavec pravi, naj o usodi Pivčeve odloči Šarec: "Vemo, da ima zelo visoke standarde."

Predsednik DeSUS Karl Erjavec bo odločitev o nadaljnji ministrski usodi Aleksandre Pivec, ki jo bremenijo očitki iz projekta SRIPT, prepustil premierju Marjanu Šarcu. Kot prvak DeSUS se z ministrico iz strankarske kvote ne namerava niti pogovoriti, ker da ne želi vplivati na januarski kongres, na katerem Pivčeva kandidira za predsednico stranke.

STA
 
ana ros hisa franko bobo 4.jpg

Ana Roš je postala ambasadorka svetovne turistične organizacije

Svetovna turistična organizacija UNWTO, ki deluje pod okriljem ZN, je slovenski kulinarični mojstrici Ani Roš podelil naziv ambasadorke za gastronomski turizem. "Ana Roš je s svojo zavezanostjo k uporabi lokalnih sestavin zgled pri prispevanju k trajnostnemu podjetništvu," je poudaril generalni sekretar UNWTO Zurab Pololikašvili.

STA
 
hotel kempinski palace portoroz bobo.jpg

Portoroški hotel Kempinski bo imel svojo plažo z luksuznimi ležalniki

Hotel Kempinski Palace Portorož in lastnica hotela, družba MK Group srbskega poslovneža Miodraga Kostića, sta s komunalnim podjetjem Okolje Piran podpisala pogodbo o 20-letnem najemu plaže pred restavracijami Paco, Jadro in Cacao v Portorožu. V treh letih bodo za ureditev plaže namenili pol milijona evrov, plaža pa bo ostala odprte za vse.

STA
 
michelin-star-guide_2019_blog-header_800x300_11618.jpg

V Slovenijo marca prihaja gastronomski vodnik Michelin

V Slovenijo prihaja gastronomski vodnik Michelin, prva izdaja bo predstavljena marca prihodnje leto. Vodnik so v slovenskem turizmu nestrpno pričakovali in si ga želeli že kar nekaj časa. Direktorica STO Maja Pak je prepričana, da bo Michelin še okrepil prepoznavnost Slovenije kot gastronomske destinacije za najbolj zahtevne goste.

STA
 
bohinjsko jezero pf.jpg

Bohinj med najboljšimi na svetu na področju odgovornega turizma

Turizem Bohinj je prejšnji teden na svetovni turistični borzi v Londonu kot edini predstavnik iz Slovenije prejel srebrno nagrado, in sicer za projekt Ustvarjanje trajnostnega modela destinacije. To je bila v kategoriji odgovorni turizem, kjer niso podelili zlatega priznanja, najvišja letos podeljena nagrada, so sporočili iz Turizma Bohinj.

STA
 
Dubrovnik.jpg

V Dubrovniku načrtujejo omejitev števila novih restavracij

Mesto Dubrovnik načrtuje prihodnje leto omejiti število restavracij v starem mestnem jedru. Gre za del ukrepov proti negativnim vplivom množičnega turizma. S predlogom, ki je v javni razpravi, v naslednjih petih letih ne bodo dovolili postavljanja dodatnih miz in stolov na terasah restavracij, ki obratujejo znotraj mestnega obzidja.

STA
 
benetke.jpg

Ugodno in enostavno do evropskih prestolnic

Končen cilj je pomemben, pravzaprav se vsakokrat znova odločimo za izlet ali potovanje do želenega cilja. Zavedati pa se je treba, da je pot velikokrat še pomembnejša. Če je ugodna, varna, udobna in preživeta zabavno, samostojno, v dvoje ali v večji skupini si jo zagotovo vtisnemo v spomin.

Promo
 
uros fakuc pl.jpg

Uroš Fakuč: chef, ki je postal tudi hotelir

Kot 17-letnik je Uroš Fakuč sanjal o svojem hotelu. Da je sanje lahko uresničil, se je moral najprej izučiti za kuharja, postati cenjeni chef in odpreti svojo restavracijo Dam v Kromberku pri Novi Gorici.

Marko Medvešek
 
soča.jpg

Posočje je v nekaj letih obisk turistov več kot podvojilo

Poletna turistična sezona v Posočju je bila uspešna, saj so zabeležili največjo rast obiska v zadnjih letih. Sezono bodo sklenili s približno 860.000 nočitvami, kar predstavlja od šest do sedemodstotno rast. V zadnjih nekaj letih so obisk več kot podvojili, je včeraj povedal direktor Javnega zavoda za turizem Dolina Soče Janko Humar.

STA
 
Park_Restaurant_&_Cafe_53_Foto_Ziga_Intihar_2019.jpg

Že 15 milijonov prodanih kremšnit

V Kavarni park ob Blejskem jezeru so včeraj postregli 15-milijonto originalno blejsko kremno rezino. Če bi vse te rezine postavili eno ob drugo, bi bila vrsta dolga 1050 kilometrov, so sporočili iz družbe Sava Hoteli Bled, ki upravlja z omenjeno kavarno. Kupec jubilejne kremšnite je dobil dosmrtno zalogo te slaščice.

STA
 
benetke, hrana, restavracija, miza.jpg

Oderuški lastnik restavracije kaznovan s 5000 evri kazni

Zaradi previsokega računa so lastniku neke rimske restavracije naložili 5000 evrov kazni, restavracija je morala tudi za pol dneva zapreti svoja vrata, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

STA
 
velika mošeja, meka, hadž

Savdska Arabija vabi turiste iz tujine in začenja deliti turistične vize

Savdska Arabija je danes sporočila, da bo začela izdajati turistične vizume. Skrajno konservativna kraljevina se bo tako prvič odprla tudi za turiste iz tujine. Ukrep sodi v okvir spodbujanja raznolikosti savdskega gospodarstva, ki je prvenstveno odvisno od nafte, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

STA
 
thomas cook

Zaradi stečaja potovalnega velikana negotova usoda 600.000 turistov

Ikonični britanski potovalni velikan Thomas Cook je danes razglasil stečaj in s tem končal ugibanja o njegovi usodi. Kot so sporočili iz družbe, jim kljub prizadevanjem ni uspelo zagotoviti novih zasebnih vlagateljev. Zaradi stečaja je v tujini obstalo 600.000 turistov, med njimi 150.000 Britancev, ki pri vrnitvi v tujino računajo na pomoč vlade.

STA
 
bohinjsko jezero pf.jpg

Slovenija med 40 najlepšimi državami na svetu

Priznan svetovni potovalni magazin Conde Nast Traveller je na svojo listo 40 najlepših držav na svetu uvrstil tudi tri balkanske države: Slovenijo, Hrvaško in Črno goro. O Sloveniji je zapisal, da ponuja vse po malem, posebej pa je izpostavil slovenske Alpe, smaragdno zeleno Blejsko jezero in gozdove.

STA
 
Reporter Plus

Digitalna naročnina


Naroči Reporter PLUS
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.