meditacija Dobra karma

Astrologinja svari: prizanešeno vam ne bo nič, a...

gorila, malabo Svet24.si

FOTO in VIDEO: Oskrbnico brutalno napadel Malabo, ...

kozelj sds velenje sveta masa tw Reporter.si

Česa takega še nismo videli! Velenjska SDS pred ...

Spopadi v Gorskem Karabahu Svet24.si

VIDEO: Začetek nove vojne, ki je pretresla celo ...

gantar Necenzurirano

V imenu korone polnijo ordinacije in žepe ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

ana jaka Njena.si

Ana in Jaka Hafner nista zaročena: Nategu so vsi ...

Magazin

Tudi druge države z boni spodbujajo domači turizem: toliko od vlade dobijo Italijani

Deli na:
Tudi druge države z boni spodbujajo domači turizem: toliko od vlade dobijo Italijani

Rahljanje ukrepov v Italiji. - Foto: Profimedia

S tem, ko je vlada sprejela tretji protikoronski zakon, ki predvideva tudi bone za spodbudo slovenskega turizma, se Slovenija pridružuje nekaterim drugim državam, ki razmišljajo podobno ali so podobne sheme že uveljavile. Na Slovaškem domači turizem spodbujajo od lani, v Italiji pa naj bi letos počitnice v domovini subvencionirali revnejšim.

Na Slovaškem morajo od lani večja podjetja svojim zaposlenim subvencionirati 55 odstotkov stroška dopustovanja v domovini oziroma največ 275 evrov. Delodajalec lahko stroške povrne po prejetju potrebne dokumentacije ali v obliki vavčerja. S sprejetim zakonom je želela država spodbuditi domači turizem, podjetja pa si lahko to štejejo v davčno olajšavo, poročajo slovaški portali.

Že dlje časa so podobne spodbude domačega turizma v veljavi v Romuniji. Podobno kot na Slovaškem lahko romunska podjetja dajo zaposlenim bone, ki jih uporabijo za počitnice v domovini. Delodajalcem se to šteje v davčno olajšavo, pišejo romunski portali.

Po izbruhu koronavirusa, ki je hudo prizadel turizem, pa več držav razmišlja načinih, kako bi pomagali domačemu turizmu. Tako bo Italija bone ponudila revnejšim družinam, da bi si lahko privoščile počitnice doma.

Za bon bodo morali državljani zaprositi, podobno kot v Sloveniji, pa ga bodo lahko koristili le za eno lokacijo. Posamezniki bi bili upravičeni do bona v višini 150 evrov, pari bi prejeli 300 evrov in družine pa 500 evrov, poroča portal The Local.

Dodatno naj bi o subvencioniranju počitnic razmišljale regionalne oblasti na Siciliji, ki si želijo na ta način privabiti tako domače kot tuje goste, poroča britanski časnik The Guardian.

Loading...