Reporter
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Alarm na vladi: član Štajerske varde s kalašnikovko pred vladno palačo

Ključna beseda: kruh


V času epidemije pekarne dobavijo do polovico manj svežega kruha in peciva

S posledicami izbruha epidemije se na trgu soočajo tudi večji slovenski peki, ki v tem času prodajo bistveno manj kruha. V Žitu so povedali, da v času izrednih razmer dobavijo kar polovico manj svežega kruha in peciva kot v enakem obdobju lani, skupina Don Don pa za približno 35 odstotkov manj kot sicer.

STA
 
kruh.jpg

Anita Šumer, mojstrica peke kruha z drožmi

Z Anito smo se dobili dan pred njenim odhodom v Moskvo, kjer je vodila delavnice peke z drožmi. Gre za tradicionalni način peke, pri kateri namesto kvasa za vzhajanje uporabimo droži – fermentirano zmes moke in vode.

Marko Medvešek
 
anita-sumer_pl1.jpg
kruh_bobo_30.11.12_0.jpg

Makolčanom ni uspelo speči najtežjega kruha na svetu

Poskus Turističnega društva Makole, da bi spekli najtežji kruh na svetu in se vpisali v Guinessovo knjigo, kot kaže ni uspel. Priprave so trajale od petka, v posebej za to prirejeni peči na dvorcu Štatenberg so spekli več kot 1800 kilogramov težek kruh. Po besedah predsednice društva Štefke Skledar pa bodo rezultati znani šele v 60 dneh.

STA
 
kruh_bobo_30.11.12.jpg

Kruh, ki je užiten kar 60 dni

Ameriško podjetje Microzap je razvilo tehniko, s katero naj bi lahko dosegli, da kruh ostane užiten tudi do 60 dni. Gre za posebno mikrovalovno pečico, ki v desetih sekundah uniči spore v kruhu, iz katerih se razvije plesen. Podjetje je prepričano, da bi inovacija lahko znatno spremenila potrošniške navade, danes poroča britanski BBC.

STA
 
Reporter Plus

Digitalna naročnina


Naroči Reporter PLUS
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.