alja Odkrito.si

Ali Alja obžaluje nastop v šovu Pop TV-ja?

pes, mačka Svet24.si

Ker bodo kupili novega psa, se bodo znebili ...

Eva Longoria, Jose Baston Svet24.si

Zvezdnica pri 43 postala mama

Potekel potni list Svet24.si

Potnega lista ali osebne izkaznice ni več! Kaj ...

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

35737651_992094877635247_5110765294146551808_n Petisvet

Očesna joga za izostritev vida

tina maze Njena.si

Konec skrivanja Tine Maze

Magazin

Zaradi dežja prireditev v Kamniku odpadla in mimoidočim so razdelili sto kilogramov kruha

Deli na:
Zaradi dežja prireditev v Kamniku odpadla in mimoidočim so razdelili sto kilogramov kruha

Foto: profimedia

Potem ko so organizatorji zaradi slabega vremena odpovedali današnje dogajanje v okviru 47. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku, jim je ostalo okoli sto kilogramov kruha, namenjenega za pogostitev nastopajočih na povorki.

Kruha niso zavrgli, ampak so ga danes razdelili mimoidočim v Kamniku.

Za odpoved zadnjega dne festivala so se organizatorji 47. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine odločili zaradi prevelikega tveganja, saj obiskovalcem, nastopajočim in udeležencem povorke niso mogli zagotoviti minimalnih standardov za izvedbo kvalitetne prireditve. Dež namreč lahko trajno poškoduje obutev in oblačila udeležencev v povorki, spolzka tla pa so nevarna za konjsko vprego. Ocenili so, da bodo tako najbolje zavarovali dediščino, ki ji je ta festival posvečen.

Ob tem jim je ostalo okoli sto kilogramov sveže pečenega kruha, ki bi ga namenili za pogostitev nastopajočih. Odločili so se, da ga razdelijo mimoidočim, kar so storili danes dopoldne na Glavnem trgu.

"Ljudje so bili za darilo zelo hvaležni, izrazili so obžalovanje nad odpovedjo, hkrati pa se tudi strinjali, da v takšnem vremenu izpeljava tovrstne prireditve ne bi bila smiselna. Po dobri uri je kruha zmanjkalo," so danes sporočili iz Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, kjer so zadovoljni, da jim dragocene hrane ni bilo treba zavreči.