Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

Pekovski mojster Claudio Perrando: Vsak hlebec kruha je nekaj posebnega


Mojster peke z drožmi svari, da so si ljudje s kruhom velikih verig čisto uničili okus. "Jedo odmrznjen rogljič in prepričani so, da je to pravo francosko pecivo."

claudio perrando pl1.jpg
Primož Lavre
Claudio Perrando, mojster peke z drožmi.

Marko Medvešek
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Velike luknje v kruhu so zaščitni znak svetovno znanega pekovskega mojstra Claudia Perranda, ki je nedavno svoje znanje delil tudi s Slovenci.



V Nemčiji imajo sprane možgane, prepričani so, da so edini, ki znajo delati kruh in da je njihov kruh najboljši, pravi Perrando.

Meni, da so v Aziji so amaterski peki pogosto boljši ob profesionalnih pekov v Evropi.

Svoje droži hranim dva do trikrat na dan, tudi od dneh, ko imam prosto, jih grem v pekarno nahranit, pravi Perrando: "Skrbim zanje kot za otroka."

Ljudje od mene pričakujejo čudeže, a jaz sem samo pek, ne pa čudodelec, opozarja udeležence svojih delavnic.

VSE TO IN ŠE VEČ V INTERVJUJU S CLAUDIOM PERRANDOM V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

naslovka-reporter23-1.jpg

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.