Revija Reporter
Magazin

Pekovski mojster Claudio Perrando: Vsak hlebec kruha je nekaj posebnega

Marko Medvešek

9. jun. 2019 20:00

Deli na:

Claudio Perrando, mojster peke z drožmi.

Primož Lavre

Mojster peke z drožmi svari, da so si ljudje s kruhom velikih verig čisto uničili okus. "Jedo odmrznjen rogljič in prepričani so, da je to pravo francosko pecivo."

Velike luknje v kruhu so zaščitni znak svetovno znanega pekovskega mojstra Claudia Perranda, ki je nedavno svoje znanje delil tudi s Slovenci.

V Nemčiji imajo sprane možgane, prepričani so, da so edini, ki znajo delati kruh in da je njihov kruh najboljši, pravi Perrando.

Meni, da so v Aziji so amaterski peki pogosto boljši ob profesionalnih pekov v Evropi.

Svoje droži hranim dva do trikrat na dan, tudi od dneh, ko imam prosto, jih grem v pekarno nahranit, pravi Perrando: "Skrbim zanje kot za otroka."

Ljudje od mene pričakujejo čudeže, a jaz sem samo pek, ne pa čudodelec, opozarja udeležence svojih delavnic.

VSE TO IN ŠE VEČ V INTERVJUJU S CLAUDIOM PERRANDOM V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24