horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za petek, 20. septembra

jerica zupan1 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Po zraku so leteli tangice in ...

uvodna nakupovanje Svet24.si

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu ...

urgenca, rakičan, bolnica, murska-sobota, sb murska sobota, urgentni center Svet24.si

Oboroženi s palicami za golf in kiji so vdrli v ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

Ranko Babić in Nataša Njena.si

Ranko Babić zaradi lulčka ostal brez besed

ljubezen na deželi nikolina Njena.si

Stara znanca: Nikolina in Josip se poznata že pet...

Magazin

Pekovski mojster Claudio Perrando: Vsak hlebec kruha je nekaj posebnega

Deli na:
Pekovski mojster Claudio Perrando: Vsak hlebec kruha je nekaj posebnega

Foto: Primož Lavre - Claudio Perrando, mojster peke z drožmi.

Mojster peke z drožmi svari, da so si ljudje s kruhom velikih verig čisto uničili okus. "Jedo odmrznjen rogljič in prepričani so, da je to pravo francosko pecivo."

Velike luknje v kruhu so zaščitni znak svetovno znanega pekovskega mojstra Claudia Perranda, ki je nedavno svoje znanje delil tudi s Slovenci.

V Nemčiji imajo sprane možgane, prepričani so, da so edini, ki znajo delati kruh in da je njihov kruh najboljši, pravi Perrando.

Meni, da so v Aziji so amaterski peki pogosto boljši ob profesionalnih pekov v Evropi.

Svoje droži hranim dva do trikrat na dan, tudi od dneh, ko imam prosto, jih grem v pekarno nahranit, pravi Perrando: "Skrbim zanje kot za otroka."

Ljudje od mene pričakujejo čudeže, a jaz sem samo pek, ne pa čudodelec, opozarja udeležence svojih delavnic.

VSE TO IN ŠE VEČ V INTERVJUJU S CLAUDIOM PERRANDOM V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

loading...
Loading...