ana vurcer Odkrito.si

Znana slovenska pevka žaluje

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. junija

hišna številka Petisvet.si

Vaša hišna številka razkriva vse o vas

vročina, živalski vrt madrid, 25.6.2019 Svet24.si

Vročina prodira, ogroženi so junijski rekordi

moški, gospodinjstvo Svet24.si

Mačo ali copata? Kaj mislite, katerih moških je ...

pop 18412X0064 Njena.si

Natalija Gros se spominja svojega pokojnega moža

Mateja Ropoša Njena.si

Obraz POP TV se je razveselil prvega otroka

Magazin

Pekovski mojster Claudio Perrando: Vsak hlebec kruha je nekaj posebnega

Deli na:
Pekovski mojster Claudio Perrando: Vsak hlebec kruha je nekaj posebnega

Foto: Primož Lavre - Claudio Perrando, mojster peke z drožmi.

Mojster peke z drožmi svari, da so si ljudje s kruhom velikih verig čisto uničili okus. "Jedo odmrznjen rogljič in prepričani so, da je to pravo francosko pecivo."

Velike luknje v kruhu so zaščitni znak svetovno znanega pekovskega mojstra Claudia Perranda, ki je nedavno svoje znanje delil tudi s Slovenci.

V Nemčiji imajo sprane možgane, prepričani so, da so edini, ki znajo delati kruh in da je njihov kruh najboljši, pravi Perrando.

Meni, da so v Aziji so amaterski peki pogosto boljši ob profesionalnih pekov v Evropi.

Svoje droži hranim dva do trikrat na dan, tudi od dneh, ko imam prosto, jih grem v pekarno nahranit, pravi Perrando: "Skrbim zanje kot za otroka."

Ljudje od mene pričakujejo čudeže, a jaz sem samo pek, ne pa čudodelec, opozarja udeležence svojih delavnic.

VSE TO IN ŠE VEČ V INTERVJUJU S CLAUDIOM PERRANDOM V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

Loading...