Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pekovski mojster Claudio Perrando: Vsak hlebec kruha je nekaj posebnega

Deli na:
Pekovski mojster Claudio Perrando: Vsak hlebec kruha je nekaj posebnega

Claudio Perrando, mojster peke z drožmi. - Foto: Primož Lavre

Mojster peke z drožmi svari, da so si ljudje s kruhom velikih verig čisto uničili okus. "Jedo odmrznjen rogljič in prepričani so, da je to pravo francosko pecivo."

Velike luknje v kruhu so zaščitni znak svetovno znanega pekovskega mojstra Claudia Perranda, ki je nedavno svoje znanje delil tudi s Slovenci.

V Nemčiji imajo sprane možgane, prepričani so, da so edini, ki znajo delati kruh in da je njihov kruh najboljši, pravi Perrando.

Meni, da so v Aziji so amaterski peki pogosto boljši ob profesionalnih pekov v Evropi.

Svoje droži hranim dva do trikrat na dan, tudi od dneh, ko imam prosto, jih grem v pekarno nahranit, pravi Perrando: "Skrbim zanje kot za otroka."

Ljudje od mene pričakujejo čudeže, a jaz sem samo pek, ne pa čudodelec, opozarja udeležence svojih delavnic.

VSE TO IN ŠE VEČ V INTERVJUJU S CLAUDIOM PERRANDOM V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24