Na degustaciji rebul v Goriških Brdih
V Brdih nadaljujejo z utrjevanjem prepoznavnosti vinorodnega okoliša in njihovih vin. Zastavonoša je domača rebula, o kateri so že sedmič pripravili poglobljeno degustacijo združenja Brda Home of Rebula.
V Brdih nadaljujejo z utrjevanjem prepoznavnosti vinorodnega okoliša in njihovih vin. Zastavonoša je domača rebula, o kateri so že sedmič pripravili poglobljeno degustacijo združenja Brda Home of Rebula.
»Ljudje na daleč vidijo fantastično sliko o delu v restavraciji s tremi zvezdicami. A nekateri se po nekaj mesecih v Posočju počutijo preveč osamljene in ugotovijo, da tukaj ne morejo živeti …« o težavah z iskanjem okrepitev pravi prva slovenska chefinja s tremi Michelinovimi zvezdicami.
Število slovenskih gostiln in restavracij, ki so uvrščene v vodnik, narašča, zdaj jih je 63, kar je največ doslej. Največ je tudi nosilcev rdečih Michelinovih zvezdic, deset, skupno imajo 13 zvezdic. Kakšen je položaj slovenske gastronomije v svetu?
Max Stiegl je vrhunski kuharski mojster, ki je bil na prelomu tisočletja pri 21 letih najmlajši prejemnik Michelinove zvezdice v Avstriji in nasploh. A zaslovel ni z visoko kulinariko, temveč z navidez provokativnim, v resnici pa trajnostnim, skrbno premišljenim delovanjem. Njegov ples okusov je zasnovan okrog umne rabe vseh delov živali, doživetje, zaradi katerega je bil pri njem na Gradiščanskem celo Anthony Bourdain, pa so koline.
Ana Roš Stojan je s Chiaro Pavan in Karime Lopez združila moči: tri kuharske mojstrice so Hiši Franko predstavile svojo kuhinjo in še veliko več; razgalile so svoje korenine in filozofijo svojega gastronomskega početja.
Dolomiti Superski je mogočna smučarska povezava, ki združuje 12 smučarskih regij v Severni Italiji. A smučanje ni vse, kar privablja goste: v dolinah je 14 restavracij z Michelinovimi zvezdicami, na smučiščih in ob njih pa kar 400 koč.