Revija Reporter
Magazin

Smučanje z okusom: vrhunska slovenska kulinarika na italijanskih smučiščih

Sašo Dravinec
2 2.324

17. dec. 2023 20:00

Deli na:

Smučarski vrtiljak Dolomiti Superski se bo vrtel do sredine aprila.

Sašo Dravinec

Dolomiti Superski je mogočna smučarska povezava, ki združuje 12 smučarskih regij v Severni Italiji. A smučanje ni vse, kar privablja goste: v dolinah je 14 restavracij z Michelinovimi zvezdicami, na smučiščih in ob njih pa kar 400 koč.

Zakaj bosta v Dolomitih vso zimo v ponudbi jedi s podpisom Ane Roš in Tomaža Kavčiča.

Kakšne so cene smučarskih kart in počitnic v Dolomitih in zakaj tam kljub vsemu mrgoli slovenskih smučarjev.

Pomembna dodana vrednost v turistični ponudbi Dolomitov je gastronomija. Pionirji koncepta okusnega smučanja so v krajih Alta Badie, kjer so pred dvema desetletjema začeli sistematično popularizirati alpsko kulinariko.

Kaj je projekt Okusno smučanje, ki so si ga zamislili v Dolomitih in kakšen je slovenski prispevek.

Katere slovenske dobrote in vina so na voljo gostom v tej italijanski regiji.

Katere so koče, ki so še posebej vredne obiska.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24