Reporter
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Država za novi twingo primaknila 28 milijonov evrov (FOTO)

Ključna beseda: chef


Gurman: Rok Stubičar, zvezdniški chef restavracije Birdie

»Prosim, ne me že za začetek vprašati, katere jedi nikoli ne bi pojedel, kajti v kuhariji je to približno enako, kot če bi vas v novinarstvu vprašali, ali obstaja čtivo, ki ga nikoli ne bi vzeli v branje; ne obstaja, kajne?« je na glas razmišljal Rok Stubičar, zvezdniški chef ljubljanske restavracije Birdie, in ves čas v ustih sukal nekaj čvrstega, kar je povzročalo prijeten lomljiv zvok.

Ana Jud
 
UV-rok in vuk-pl.JPG
Reporter Plus

Kako se chef Marko Magajne pripravljata na finalno tekmovanje najboljših kuharjev sveta

Da je ekipa duša in telo vsake kuhinje in da lahko z njo dosežeš nekaj več, nekaj, kar gosta razveseli, ker se na vsakem krožniku čuti razpoloženje vsakega posameznika, je zapisana kuharska filozofija Marka Magajne, chefa kuhinje restavracije Galerija okusov, kjer se s pomočnikom Žigom Grofelnikom že več mesecev zapovrstjo pripravljata na letošnje finalno tekmovanje najboljših kuharjev sveta v Abu Dabiju.

Biserka Karneža
 
I-marko-magajna-ZIGA-ZIVULOVIC-JR-BOBO004.jpg

"Ko je v lokal vstopil Janez Drnovšek, je vse potihnilo"

Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta, njegova najnovejša stvaritev pa ni jed, temveč knjiga. Ni klasična zbirka receptov, temveč poudarja dobavitelje sestavin, ki zalagajo kuhinjo Bratovževe restavracije JB v Ljubljani.

Marko Medvešek
 
janez bratovz pl.jpg
igor jagodic pl.jpg

Igor Jagodic, chef restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu

V odsotnosti pravih grajskih gospodov bi lahko Igorja Jagodica označili za graščaka Ljubljanskega gradu. Navsezadnje je chef restavracije Strelec edini redni stanovalec gradu, zaradi katerega na grajski grič roma množica ljudi, ki se klanja njegovi spretnosti.

Marko Medvešek
 
luka-kosir_pl2.jpg

Zgodba o uspehu: Luka Košir, kuharski chef iz Šentjošta

Luka Košir, eden najboljših in najbolj originalnih slovenskih kuharjev, je podeželsko gostilno v Šentjoštu pri Horjulu spremenil v enega najbolj zaželenih ciljev ljubiteljev vrhunske kulinarike v Sloveniji.

Marko Medvešek
 
Reporter Plus

Digitalna naročnina


Naroči Reporter PLUS
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.