Prijavljeni ste kot
26. dec. 2022
Atelje je restavracija v strogem centru Ljubljane na Nazorjevi ulici, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico. Najdete jo v mogočni stavbi enega najimenitnejših ljubljanskih hotelov, v Unionu. S šefom kuhinje Jorgom Zupanom smo se srečali v času kosil, ko gostom ponujajo tri- ali štirihodni degustacijski meni.
3. apr. 2022
Da je ekipa duša in telo vsake kuhinje in da lahko z njo dosežeš nekaj več, nekaj, kar gosta razveseli, ker se na vsakem krožniku čuti razpoloženje vsakega posameznika, je zapisana kuharska filozofija Marka Magajne, chefa kuhinje restavracije Galerija okusov, kjer se s pomočnikom Žigom Grofelnikom že več mesecev zapovrstjo pripravljata na letošnje finalno tekmovanje najboljših kuharjev sveta v Abu Dabiju.
24. feb. 2019
Iz malega bifeja v Domžalah do ene najelitnejših restavracij v Ljubljani in Sloveniji: Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki se je uvrščal na lestvice najboljših kuharjev sveta, njegova najnovejša stvaritev pa ni jed, temveč knjiga. Ni klasična zbirka receptov, temveč poudarja dobavitelje sestavin, ki zalagajo kuhinjo Bratovževe restavracije JB v Ljubljani.
13. jan. 2019
V odsotnosti pravih grajskih gospodov bi lahko Igorja Jagodica označili za graščaka Ljubljanskega gradu. Navsezadnje je chef restavracije Strelec edini redni stanovalec gradu, zaradi katerega na grajski grič roma množica ljudi, ki se klanja njegovi spretnosti.
13. avg. 2017
Luka Košir, eden najboljših in najbolj originalnih slovenskih kuharjev, je podeželsko gostilno v Šentjoštu pri Horjulu spremenil v enega najbolj zaželenih ciljev ljubiteljev vrhunske kulinarike v Sloveniji.