Prijavljeni ste kot
21. maj. 2019
Problematika pomanjkanja gostinskega kadra v slovenskem turizmu je trajnega značaja, z gospodarsko rastjo in zmanjševanjem števila brezposelnih v državi pa se le še stopnjuje, pravijo na gospodarskem ministrstvu. Redki so delodajalci, ki se zavedajo, kako zelo je pomembno, da zaposlijo kakovosten in izobražen kader, pa menijo v sindikatu.
26. feb. 2019
Ljubljana premore kar nekaj lokalov, kjer so dobrodošli tudi psi. Nekateri med njimi so štirinožnim prijateljem zdaj še prijaznejši, saj jih ob druženju njihovih lastnikov ob kavi tam pričakajo grelne blaznine, na katerih si lahko ogrejejo tačke v mrzlih dneh. Aktivno preživljanje skupnega prostega časa je tako prijetno za oba.
9. okt. 2018
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek si bo v novem mandatu še naprej prizadeval za prestrukturiranje turističnih podjetij v državni lasti. "Nisem prepričan, če bomo uspeli to prelomiti, ker so sile, ki tega ne želijo, zelo močne, a bomo naredili vse, kar je v naši moči," je dejal na Dnevih slovenskega turizma (DST).
2. okt. 2018
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Slovensko-ameriško gospodarsko združenje (Saba) sta v nedeljo ob sodelovanju znane slovenske gostilne Rajh sklenili uvodno predstavitev Gostilna Slovenija v ZDA. Kuharska ekipa omenjene prekmurske gostilne je slovenske jedi predstavila v zveznih državah Ohio in Pensilvanija.
14. jun. 2018
Britanska veriga pubov JD Wetherspoon od 9. julija zaradi brexita ne bo več stregla francoskega šampanjca ter pšeničnega piva iz Nemčije in Francije. Prednost bo dala pijačam iz Velike Britanije in drugih držav izven EU, vključno z ZDA.
4. feb. 2018
Ne zgodi se vedno, da bi ponovna obnova in odprtje kavarne zbudila toliko pozornosti, kot se je zgodilo z znano in spomeniško zaščiteno Kavarno Veronika v središču Kamnika. Za obnovo brez fasade so porabili 179.959,05 evra!
3. sep. 2017
Je sedanji turistični utrip prestopil že vse meje in si Ljubljana od dodatnega, množičnega turizma, ne more obetati presežka?
20. avg. 2017
Ko je turizem v razcvetu, so podjetni gostinci in hotelirji zaskrbljeni zaradi pomanjkanja ustrezno usposobljenih delavcev, predvsem kuharjev in natakarjev. Kako je mogoče zmanjšati zadrege, ki pestijo zaskrbljene gostince, in kaj vse postorijo najbolj odgovorni v državi za rešitev težav?