Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Pod Kučanovim patronatom: je Janković res Golobova tempirana bomba?

Ključna beseda: drozi


Anita Šumer v intervjuju: Ko začneš pripravljati in jesti kruh z drožmi, poti nazaj več ni

Ni težav, kadar je treba pojasniti, zakaj uporabljamo pivski kvas, toda kaj so droži? Kdo vse ve, da so droži, pri čemer namesto kvasa uporabimo mešanico moke in vode, ki ob toploti začne fermentirat, v tradicionalni peki uporabljale že naše babice namesto kvasa? Anita Šumer, mojstrica peke z drožmi, se je nad njimi navdušila pred osmimi leti in nato s svojimi predstavitvami sveta droži in peke z njimi navdušila še mnoge ljubiteljske in poklicne peke. Njen pripravek droži, ljubkovalno poimenovan Rudl, je od oktobra lani spravljen v prvi knjižnici z drožmi v St. Vitu v Belgiji.

 
UV-anita sumer-pl copy.jpg

Dobrodelna akcija: S kruhom do kruha

Ekipa D(r)oživetje - šola peke z naravnim kvasom se je v teh dneh aktivno vključila v pomoč pri razreševanju številnih stisk, ki jih je prinesla kriza zaradi epidemije novega koronavirusa. Da bi s skupnimi močmi spekli kruh v kar se da veliko slovenskih kuhinjah in pomagali tudi družinam s šoloobveznimi otroki, ki si zaradi trenutne krize ne morejo privoščiti toplega obroka hrane, so pripravili dobrodelno akcijo D(r)oživetja "S kruhom do kruha".

 
pomoč bageta.jpg

Dve pridni plavolaski pečeta za božič

Čarobnega decembra si ne predstavljamo brez piškotov, tistih, narejenih doma, ki najbolje dišijo. Mojstrica peke z drožmi Polona Klančnik, ki je Črnomaljce navdušila z bistrojem PolaBekeraj, predlaga za božične in novoletne praznike tokrat nekaj drugačnega in razkriva recepte za sladkarije z drožmi.

 
zugelj cajnar klancnik pl.jpg
med delom-pl.JPG

Pekarna, kjer peku gledaš pod roke

Andrej Gerželj je pred slabimi šestimi leti v starem jedru Ljubljane odprl butično pekarno, v kateri so kupci lahko opazovali z moko pokritega peka, ki je v zadnjem delu prostora mesil testo in pekel kruh. Danes je pekarna Osem bržkone najbolj znana taka pekarna v Ljubljani, ki je s svojo ponudbo pomagala tudi popularizirati kruh z drožmi.

 
Reporter Plus

Naročite Reporter Premium


Začnite preizkusno naročnino za samo 1,99 € mesečno!

Naroči Reporter
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.