Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Povezani Za boljši jutri

Ključna beseda: anita-sumer


Anita Šumer v intervjuju: Ko začneš pripravljati in jesti kruh z drožmi, poti nazaj več ni

Ni težav, kadar je treba pojasniti, zakaj uporabljamo pivski kvas, toda kaj so droži? Kdo vse ve, da so droži, pri čemer namesto kvasa uporabimo mešanico moke in vode, ki ob toploti začne fermentirat, v tradicionalni peki uporabljale že naše babice namesto kvasa? Anita Šumer, mojstrica peke z drožmi, se je nad njimi navdušila pred osmimi leti in nato s svojimi predstavitvami sveta droži in peke z njimi navdušila še mnoge ljubiteljske in poklicne peke. Njen pripravek droži, ljubkovalno poimenovan Rudl, je od oktobra lani spravljen v prvi knjižnici z drožmi v St. Vitu v Belgiji.

Biserka Karneža
 
UV-anita sumer-pl copy.jpg

Anita Šumer, mojstrica peke kruha z drožmi

Z Anito smo se dobili dan pred njenim odhodom v Moskvo, kjer je vodila delavnice peke z drožmi. Gre za tradicionalni način peke, pri kateri namesto kvasa za vzhajanje uporabimo droži – fermentirano zmes moke in vode.

Marko Medvešek
 
anita-sumer_pl1.jpg
Reporter Plus

Naročite Reporter Premium


Začnite preizkusno naročnino za samo 1,99 €!

Naroči Reporter
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.