Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

(INTERVJU) Še vedno imam strahospoštovanje do potice


Za Sonjo Jezeršek, mojstrico peke potic, je vonj praznične potice prijetnejši, kadar ji dodamo limonino lupinico, rum, vaniljev sladkor in cimet. Njihova svežina je ob lanskih božičnih praznikih zavela po prostorih slovenskega veleposlaništva v Vatikanu, kjer je Sonja pekla potico za papeža, njena potica je namesto torte krasila tudi slovensko hišo na olimpijskih igrah v Pjongčangu.

I-jezersek sonja-pl005.JPG
Primož Lavre
Sonja Jezeršek, mojstrica peke potic

Biserka Karneža
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Kaj vse je potrebno, da ji brez posebnih zapletov uspe speči res praznično potico, do katere ima še vedno strahospoštovanje, lahko izvedo tečajnice na njeni delavnici Praznične potice in pogače v izobraževalnem središču Akademije Jezeršek.

Življenje res ni potica, ampak je kot potica: pogosto zvito, bolj ali manj nadevano, bolj ali manj sladko, včasih tudi zasoljeno, z večjo ali manjšo luknjo …, med drugim v intervjuju pravi Sonja Jezeršek. 

V TISKANI IZDAJI IN TRAFIKI24 TUDI RECEPT SONJE JEZERŠEK ZA PRAZNIČNO OREHOVO POTICO

Naslovnica Reporter 51 2018.png
Reporter
Št. 51, 2018

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.