Revija Reporter
Slovenija

(INTERVJU) Še vedno imam strahospoštovanje do potice

Biserka Karneža

16. dec. 2018 20:00

Deli na:

Sonja Jezeršek, mojstrica peke potic

Primož Lavre

Za Sonjo Jezeršek, mojstrico peke potic, je vonj praznične potice prijetnejši, kadar ji dodamo limonino lupinico, rum, vaniljev sladkor in cimet. Njihova svežina je ob lanskih božičnih praznikih zavela po prostorih slovenskega veleposlaništva v Vatikanu, kjer je Sonja pekla potico za papeža, njena potica je namesto torte krasila tudi slovensko hišo na olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Kaj vse je potrebno, da ji brez posebnih zapletov uspe speči res praznično potico, do katere ima še vedno strahospoštovanje, lahko izvedo tečajnice na njeni delavnici Praznične potice in pogače v izobraževalnem središču Akademije Jezeršek.

Življenje res ni potica, ampak je kot potica: pogosto zvito, bolj ali manj nadevano, bolj ali manj sladko, včasih tudi zasoljeno, z večjo ali manjšo luknjo …, med drugim v intervjuju pravi Sonja Jezeršek. 

V TISKANI IZDAJI IN TRAFIKI24 TUDI RECEPT SONJE JEZERŠEK ZA PRAZNIČNO OREHOVO POTICO

Št. 51, 2018

Reporter