Prijavljeni ste kot
27. mar. 2022
V osrčju Poljanske doline se na kmetiji Pustotnik prepleta tradicija s sodobnostjo in odličnostjo. Iz kmetije, na kateri je bilo sirarstvo sprva le dopolnilna dejavnost, so v tridesetih letih razvili podjetje, ki danes poleg družine zaposluje še odlično ekipo petnajstih sodelavcev. Na vratih nas prijazno pozdravi Katarina Brence, ki s pristnim nasmehom v sekundi ustvari občutek domačnosti in dobrodošlosti.
18. apr. 2021
David Ličen in Kristjan Vidmar sta zagotovo vesela, da se danes do podatkov dokopljemo na spletu in ni treba z lopato iti med ciprese, marmor in plastične ikebane. Njuna znamka Golden Ring Cheese brez spleta zagotovo ne bi bila poznana doma in v tujini že prvo leto, če bi pot do njunih sirov vodila čez pokopališča.
30. sep. 2018
O kozi Kunigundi, ki prihaja v mesto, lahko preberemo v pravljici, kakšno je resnično življenje koz, pa je mogoče izvedeti v Stari Fužini ob Bohinjskem jezeru. Tu skrbi za čredo 82 koz mladi sirar Miha Škantar.
19. avg. 2018
Ko večina Slovenije še spi, na planinah na Bohinjskem že pridno dela peščica mladih, ki še ohranja tradicionalni način izdelovanja sira. Ob petih so že pokonci, začnejo molžo krav, ki jih nato odpeljejo na pašo. Sledi dopoldne v sirarni, ko več sto litrov mleka predelajo v maslo, sir in skuto, vmes pa priprava zajtrka in kosila pa še druga opravila v gorski koči, ki je vse poletje njihov dom.