Revija Reporter
Magazin

Kmetija Pustotnik: prva zasebna sirarna v Sloveniji

Alma Glumac
5 1.494

27. mar. 2022 20:00

Deli na:

Sirarska družina Pustotnik

Primož Lavre

V osrčju Poljanske doline se na kmetiji Pustotnik prepleta tradicija s sodobnostjo in odličnostjo. Iz kmetije, na kateri je bilo sirarstvo sprva le dopolnilna dejavnost, so v tridesetih letih razvili podjetje, ki danes poleg družine zaposluje še odlično ekipo petnajstih sodelavcev. Na vratih nas prijazno pozdravi Katarina Brence, ki s pristnim nasmehom v sekundi ustvari občutek domačnosti in dobrodošlosti.

Pustotniki so prva zasebna sirarna v Sloveniji in ena redkih na območju Srednje Evrope, ki na enem mestu predeluje tri različne vrste mleka.

Žuža in Milan Pustotnik sta v začetku devetdesetih let začela novo hišno tradicijo. Današnja bogata ponudba domačih mlečnih izdelkov je njuna družinska zgodba o uspehu.

Žuža se je kmalu po tem, ko je ideja o sirarstvu postala resničnost, odločila za izobraževanje v Švici.

V nekaj letih se je Žuži in Milanu pridružila mlada generacija. Benjamin, Nikolaj in Katarina so v okviru družinskega podjetja prevzeli vsak svoje področje, najmlajša Elizabeta pa je v delo vključena ob šolanju.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24