Tanja Žagar2_osebni arhiv Odkrito.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

karen mcdougal Svet24.si

Zajčica trdi, da je imela razmerje s Trumpom

Tiangong-1 Svet24.si

Kje bo v plamenih legel k večnemu počitku? ...

marjan šarec-volitve_prvi krog Svet24.si

Marjan Šarec: Na uho mi je prišlo nekaj, kar ...

Screenshot from 2018-03-20 11-44-20 Najstnica.si

Najboljši filmi o plesu

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj ima dovolj!

Slovenija

Sašo Lap, član sveta RTVS: Ne za standarde, na RTV gre za denar

Deli na:
Sašo Lap, član sveta RTVS: Ne za standarde, na RTV gre za denar

Foto: Primož Lavre

Sašo Lap v intervjuju razkriva, kdo bi bila direktorica slovenske televizije, če bi programski svet razrešil Ljerko Bizilj.

Sam ni glasoval, ker je pred dvema letoma tudi ni podprl. Govoril je tudi o zakulisju na nacionalni RTV, o poslih, ki se skrivajo v ozadju obračuna med generalnim direktorjem in direktorico TV ter katere politične skupine jo obvladujejo. Pogovarjali smo se tudi o njegovi nekdanji politični aktivnosti. Kot poslanec se je razšel z Zmagom Jelinčičem, na katerega zdaj računa Janez Janša. Za programskega svetnika je Lapa podprla Državljanska lista.

Programski svet ni podprl predloga generalnega direktorja RTVS Igorja Kadunca o razrešitvi direktorice TV Ljerke Bizilj. Zakaj vi niste glasovali?

Pred sejo sem Ljerki povedal in to objavil na tviterju, da je leta 2015 nisem podprl, zato je tudi zdaj ne bom razreševal.

Zakaj je takrat niste podprli?

Bila je velika kolobocija. Kot oba veva, je bila leta 2014 za generalno direktorico izvoljena Nataša Pirc Musar, potem pa so se dogajale igrice, kako bi Marko Filli obdržal celo glavo in najprej postal v. d. generalnega direktorja. Nato so bile igrice s televizijo, pri čemer je Janeza Lombergarja zamenjala Ljerka Bizilj, podobno se je dogajalo tudi z direktorjem radia, ki je ostal isti. To ni bila moja borba, zato v njej nisem hotel sodelovati in takrat podpreti Biziljeve.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Lap pove, kdo naj bi namesto Ljerke Bizilj prevzel vodenje televizije; Miranu Zupaniču očita, da mu je bilo več do interesov hiše kot pa gledalcev in poslušalcev; pove, kaj je zahteval Sašo Hribar; meni, da bi Nataša Pirc Musar takoj in hitro naredila red v hiši in določenim ljudem brez pardona pokazala vrata; obudi spomine na svoj spor z Zmagom Jelinčičem in svari, da desnica z njim ne more zmagati.