900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rado Pezdir šefu NPU Darku Majheniču: Nehajte se skrivati za piar službo. Jebenti, vi naj bi bili policija!

Deli na:
Rado Pezdir šefu NPU Darku Majheniču: Nehajte se skrivati za piar službo. Jebenti, vi naj bi bili policija!

Ekonomist Rado Pezdir odgovarja šefu NPU Darku Majheniču - Foto: Primož Lavre, BOBO

Piarovcu Darku Menegaliji bi želel sporočiti, da je njegov trud odveč, ne glede na to koliko pisem bralcev namerava napisati, kot odgovor na moje članke v Reporterju, mojega pravega vsebinskega odziva ne bo.

Koncept, ko se celotna policija, z Darkom Majheničem vred skriva za piarom je absurden in nesmiseln. Žal mi je, da tega niste sposobni opaziti in žal mi je, da menite, da se boste strokovnim vprašanjem izognili, tako, da bo odgovore za vas delal nek policist piarovec.

Z Menegalijo bi se kvečjemu lahko pogovarjal o piaru, pa se ne morem, ker se nanj spoznam ravno toliko, kot se on na gospodarski kriminal, točno nič. To se kaže tudi v zadnjem eseju, ki ga je uspel napisati vrli Menegalija, v katerem se nahaja cel kup besed s popolnoma nično pojasnjevalno vrednostjo. Hočete resen pogovor? Potem se nehajte skrivati za piar službo. Jebenti, vi naj bi bili policija!

Sporočam vam tudi, da vaši pritiski z namigi, da boste zoper mene, če bo potrebno uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva, name ne bodo delovali. Kvečjemu nasprotno, še bolj rigorozen bom do vas. Predlagam pa vam tudi, da vsa pravna sredstva raje usmerite v preiskovanje bančne kriminalitete pri kateri so vaši rezultati, in to je moja strokovna ocena, porazni. Če mi želite kaj povedati potem zelo, zelo dobro veste kje me lahko najdete.

Sporočam vam tudi, da vaši pritiski z namigi, da boste zoper mene, če bo potrebno uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva, name ne bodo delovali. Kvečjemu nasprotno, še bolj rigorozen bom do vas.

Iz konteksta dveh zaporednih odmevov izpod peresa propagandista Menegalije pa povsem dobro razumem kaj počnete, branite pozicije vrha NPU, predvsem Darka Majheniča, ki si po neki bizarni logiki obeta novo imenovanje na mesto direktorja NPU.

Neprestano ponavljanje propagandista Menegalije, da žalim Majheniča je patetično. Če Majhenič meni, da ga žalim ali ni tega sposoben povedati sam? Ali morajo davkoplačevalci res plačevati Menegalijo zato, ker Majhenič ne zmore dovolj poguma, da svoje bitke bije sam? Ali naj se še kar naprej pregovarjam s policistom Menegalijo o čustvih direktorja NPU? Je Menegalija postal osebni piarovec Majheniča? Je to zdaj tisto, v kar se je spremenila policija?

Majheniču sporočam, da njegov občutek užaljenosti zaradi mojih dvomov o njegovi uspešnosti pri preiskovanju bančnega kriminala ni relevanten, tudi če skrb o njegovih čustvih javnosti posreduje Menegalija. Povedano bolj direktno, če Majheniča ocenjujem kot slabega direktorja NPU, potem mi v vaših domišljijskih spisih, ne zamenjujte teze debate s tem, da naj se vsi začnemo ukvarjati s čustvenimi stanji direktorja NPU. 5 milijard bančne luknje je malo preveč resna zadeva, da bi nas moralo namesto katastrofičnih rezultatov preiskav, skrbeti kako je z Majheničevo prebavo.

5 milijard bančne luknje je malo preveč resna zadeva, da bi nas moralo namesto katastrofičnih rezultatov preiskav, skrbeti kako je z Majheničevo prebavo.

Posebna sramota je, kot je to v svojem prvem piarovskem sestavku zapisal policijski Cicero Menegalija, padel primer preprodaje delnice Banke Celje. Če je tožilstvo pripravljeno prisluhniti zakaj menim, da je to škandal, sem pripravljen predstaviti svoj pogled. Če se me odveže zaupnosti, o tem lahko spregovorim javno. Izzivam vas, da me odvežete zaupnosti.

Policista Menegalijo pa, če že meni, da se piarovec lahko pogovarja z ekonomistom, pozivam, naj slovenski javnosti odgovori vsaj na vprašanje kaj je interni nadzor ugotovil v primeru iranskega milijardnega posla v NLB. To mislim, da bo piarovec celo sposoben. Saj ne bo pretežko, kajne Menegalija?

Dovolite mi, da zaključim to nesmiselno dopisovanje s policijo, NPU in Majheničem. V kolikor se želi policija z mano resno pogovarjati naj neha pošiljati piarovske zmazke na Reporter in naj se začne obnašati tako kot se prava policija obnaša in opravi z menoj razgovor. Saj se še spomnite kako poteka policijsko delo ali naj vam tudi to pojasnim?