dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Joker Out na Evrovizijo Njena.si

Presenečenje: EME ne bo, na Evrovizijo Joker Out

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predsednica ne bo: zakaj lahko Milan Brglez premaga Natašo Pirc Musar

Deli na:
Predsednica ne bo: zakaj lahko Milan Brglez premaga Natašo Pirc Musar

Milan Brglez vstopa v predsedniško tekmo s podporo Gibanja Svoboda in SD - Foto: Primož Lavre

»Predsednica bo,« se oglašuje predsedniška kandidatka, odvetnica bogate elite Nataša Pirc Musar, ki jo podpira tudi nekdanji predsednik Milan Kučan. Bila je favoritinja letošnjih volitev, a njena javna podpora vedno bolj kopni. Po zadnjih anketah bi jo poslanec SDS Anže Logar premagal ne le v prvem, ampak celo v drugem krogu.

Z vstopom evropskega poslanca Milana Brgleza v predsedniško tekmo pa se lahko zgodi, da drugega kroga niti ne bo videla.

Morda se je že zdelo, da je Kučan s svojo kandidatko že v predtekmovanju premagal Goloba, ker je njegova kandidatka izstopila iz tekme, zdaj pa je videti, da je premier iz rokava potegnil skrivnega aduta, s katerim lahko na predsedniških volitvah celo zmaga.

Brglez velja za levosredinskega politika, ki presega okvire SD in so ga zlahka posvojili tudi v Gibanju Svoboda. V drugem krogu pa lahko računa še na podporo Levice, ki v prvem pošilja na volitve skrajnega poslanca Miha Kordiša.


Pišemo tudi o tem, zakaj pada podpora Nataši Pirc Musar, kakšen je njen nahrbtnik in kako jo je njeno kandidaturo dokončno potopil priljubljeni kirurg Erik Brecelj.

Izbranec SDS Anže Logar bo verjetno zmagal v prvem krogu, a v drugem se mu utegne zgoditi protijanševski refleks leve volilne baze in bodo vsi podprli njegovega tekmeca.

Toda na volitvah lahko preseže državnozborski rezultat stranke SDS in s tem resno ogrozi prvaka Janeza Janšo. Vprašanje pa je, koliko glasov mu bo odškrnil kandidat NSI Janez Cigler Kralj in ali lahko ta sploh preseže rezultat Ljudmile Novak pred petimi leti.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24