andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Programski svetnik RTVS Gošnik provocira s suspenzom Erike Žnidaršič: naj bi ji grozilo, da jo vržejo iz službe?

Deli na:
Programski svetnik RTVS Gošnik provocira s suspenzom Erike Žnidaršič: naj bi ji grozilo, da jo vržejo iz službe?

Erika Žnidaršič - Foto: Zarja Jana

Erika Žnidaršič se spominja, kako so jo SDS-ovi mediji hvalili zaradi Tarče o Jankoviću, programski svetnik RTVS Gošnik pa trdi, da jo bo nacionalka odpustila.

Novinarka TV Slovenija Erika Žnidaršič je te dni na udaru SDS-ovih medijev in SDS-ovih bojevnikov na družbenih omrežjih. Razlog je oddaja Tarča, v kateri je obdelala nekdanjega mariborskega župana in zdaj državnega sekretarja na MNZ Franca Kanglerja.

Tarča o Kanglerju je razbesnela podpornike slednjega, mediji iz sfere SDS pa so včeraj poročali o zahtevi programskega svetnika RTVS Slavka Kmetiča, naj skličejo sejo programskega sveta o oddaji.

Tarča: Dosje Kangler - je bil, kot trdi sam, res žrtev političnega preganjanja?

Novopečeni programski svetnik RTV Slovenija Vane Gošnik je šel še dlje. »Generalni direktor RTVS in v.d. direktorja TV javnost še nista seznanila, da je Erika v suspenzu in da poteka postopek prekinitve delovnega razmerja iz krivdnih razlogov,« je tvitnil včeraj.

Na vprašanje Ksenije Benedetti na facebooku, ali Gošnikova trditev drži, se je odzvala novinarka TV Slovenija Nataša Markovič: »Ne vemo. Čakamo. Ampak ni smešno.« Novinarka TV Slovenija Eugenija Carl je ob tem zapisala, da gre za »hude halucinacije,« njena kolegica z nacionalke Mojca Šetinc Pašek pa, da gre za »primitivizem brez primere«.

Kontaktirali smo direktorja TV Slovenija Valentina Areha in ga vprašali, ali drži, da je Žnidaršičeva res suspendirana in v postopku prekinitve delovnega razmerja. »Ne drži,« je odgovoril Areh.

Žnidaršičeva sicer še ni pozabila, kako so jo isti mediji, ki jo danes napadajo, pred dvema letoma hvalili zaradi Tarče o primerih zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

»Ker spomin pri mnogih ne seže prav daleč, pripenjam ne tako zelo star prispevek 'medija' o naših odmevnih Tarčah o primerih zoper Jankovića. Nad oddajo so bili naravnost navdušeni! Po včerajšnji Tarči o zadevah zoper Kanglerja pa isti 'medij' vodstvo RTV poziva k našim menjavam,« je objavila na facebooku. »Nekateri kriterije prilagajajo po potrebi, mi imamo enake za vse, leve in tudi desne!« je dodala.